Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 16/4/2021ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΡΕΛΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΠΣΤΙΚΑ

Εδώ και χρόνια ακούμε για την περίφημη ιδιωτικοποίηση των πάντων ,για δημόσιες υπηρεσίες κι επιχειρήσεις που είναι ζημιογόνες και άλλα πολλά παραμύθια. Έργο που εκτελεί με προσήλωση ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ;
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ;

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που μας παρουσιάζουν οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ. 

Ποιος θα ψάξει αν μας λένε αλήθεια; 
Ποιος έχει τις γνώσεις, το χρόνο και κυρίως τη δυνατότητα να ψάξει;

Καμία μα Καμία από τις δημόσιες επιχειρήσεις δεν είναι ζημιογόνα ή τουλάχιστον δεν ήταν μέχρι πρόσφατα.

Όπως δεν ήταν ζημιογόνες τόσες και τόσες Ελληνικές επιχειρήσεις και  βιομηχανίες.

Τις ελληνικές επιχειρήσεις βιομηχανίες τις έκλεισαν οι τραπεζίτες, χρεώνοντας τους υπέρογκους τόκους  και προμήθειες ,για την αλλαγή νομίσματος του συναλλάγματος που έφερναν στη χώρα. 
Τις δημόσιες όμως τις έκλεισαν οι κυβερνήσεις με εντολή των τραπεζιτών. 

Παίζουν Μονόπολη στις πλάτες των κρατών...
Το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων,ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, κλπ γίνετε μέσω του σπασίματος του μονοπωλίου τους.

Το μονοπώλιο έχει όριο στις τιμές ακριβώς επειδή είναι μονοπώλιο.
Στον ΟΤΕ ας πούμε, βγήκε ο νόμος περί ανταγωνισμού και μπήκαν αρχικά κάποιες εταιρίες που πρόσφεραν φθηνότερες τιμές στις μονάδες τηλεφώνου, έδιναν και δωρεάν χρόνο..ΟΜΩΣ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ,,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΜΕ . Ο ανταγωνισμός λέει πως ο καθένας μπορεί να πουλάει όσο θέλει.
 Ποιος θα πουλάει ακριβά και θα χάνει πελάτες;
 Όλοι φθηνά θα πουλάνε και θα δένουν τους πελάτες με συμβόλαια, κάτι που δε συνέβαινε με τον δημόσιο ΟΤΕ. 

Μόλις ξεπουλήθηκε για ψίχουλα ο ΟΤΕ, αφού είχαν φύγει σχεδόν όλοι οι πελάτες μιας και φαινόταν ακριβός, οι εταιρίες αυτές έκλεισαν ή συγχωνεύθηκαν. Σήμερα  έχουμε 4 εταιρείες, όλες ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ,όλες έχουν τις ίδιες υψηλές τιμές κι αν δεν πληρώσεις στην ώρα σου μένεις και χωρίς τηλέφωνο.
Αυτά δε συνέβαιναν με τον Δημόσιο ΟΤΕ. 

Σήμερα με 4 ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ εταιρείες και ουσιαστικά δεν έχουμε τηλέφωνο!!!
Αν κοπεί το ρεύμα δεν έχουμε τηλέφωνο, αν αργήσουμε την πληρωμή ,δεν έχουμε τηλέφωνο. Οι βλάβες είναι τακτικές κι εμείς έρμαια στις ορέξεις των ιδιωτών. 
Τα pos των ηλεκτρονικών πληρωμών επίσης εξαρτώνται από το τηλέφωνο. 
Μια βλάβη ή ένα φόρτωμα της γραμμής είναι αρκετό για να μείνεις με τα ψώνια στο ταμείο!

Τα ίδια κάνουν και με τη ΔΕΗ. Μέσα σε ένα μήνα είχαμε δυο θανατηφόρα δυστυχήματα. Κανείς δε λέει όμως πως οι εργαζόμενοι δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ιδιωτικοί, έρμαια του κάθε κολλητού ΙΔΙΩΤΗ εργολάβου.

 Χωρίς ασφάλεια και με συνθήκες εργασίας ανάλογες της διάθεσης της τσέπης του αφεντικού και εργαζομένων κυρίως αλλοδαπών, για φθηνά χέρια. 
 Η ΔΕΗ έσπασε σε χίλια κομμάτια. Κάθε κομμάτι κι εταιρεία και όλες ζημιογόνες, ακριβώς όπως με τον ΟΤΕ. 
Σε κάθε εταιρεία που δημιουργούσαν από κομμάτι της, έβαζαν κι έναν δικό τους διευθυντή με παχυλό μισθό. Αυτοί που παίρνουν τους παχυλούς μισθούς είναι αυτοί που διορίστηκαν με σκοπό να υπογράψουν το ξεπούλημα της...

  Μόλις ξεπουληθεί θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν κι αυτές, θα μείνουν 4 και η τιμή του ρεύματος θα πάει στα ύψη γιατί δε θα υπάρχουν πλέον οι δημόσιες λιγνιτικές μονάδες, θα τις έχουν πάρει οι Γερμανοί για να έχουν φθηνή ενέργεια κι εμείς θα πληρώνουμε ακριβά τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες.
Ο Χατζηδάκης φροντίζει και για τους υπαλλήλους των ΞΕΝΩΝ ιδιωτών που θα αρπάξουν ότι υπάρχει από δημόσια επιχείρηση, αλλά κι από καταστήματα, από ξενοδοχεία κλπ....

Το σπουδαιότερο είναι, οτι αυτά τα μονοπώλια έφερναν έσοδα στον τόπο μας, τώρα απλά φέρνουν ζημιά στην τσέπη του λαού και κατ' επέκταση της χώρας ,,ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ,,ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ????

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΗΗ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΟΧΟΣ Ο ΛΑΟΣ ,ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ.
 ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΙΝΑΝ, ΑΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΑΛΛΑ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΗΘΕΛΕ ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,  ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΣΟΥΝ... 
ΤΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΥΣ ΑΠΛΑ ΥΠΌΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΓΚΟΛΤΕΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΞΕΠΟΥΛΗΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗς ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ,,,ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ,,ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΖΗΜΙΟΓΌΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ....ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ.ΜΟΝΟΦΑΓΗ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΞΑΡΤΩΜΕΘΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ..... ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ.. ΚΑΙ  ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΝΑ ΠΛΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΩΝ ΖΗΜΙΕΣ ,,ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩς ΤΥΧΑΙΑ ,,ΚΟΙΤΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ.  ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΜΕ  ΣΤΗ ΡΗΤΡΑ ,,,ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ,,κανεις δεν λεει ομως οτι ειναι μπροστινος αυτοφορακιας με σημερινη ορολογια των τραπεζιτικων οικων,,,,ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΥΤΕ ΨΕΛΛΊΣΕΙ ΕΝΑΣ ΚΥΡ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ ...ΠΩς ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΈΝΗ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΕΧΤΕΣ ΗΤΑΝΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ,,ΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.