Κακόβουλο λογισμικό “εισέβαλε” στο διαδικτυακό σύστημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Πρόβλημα δημιουργήθηκε σήμερα στις διαδικτυακές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς κακόβουλο λογισμικό εισέβαλε στα συστήματα του Ιδρύματος.  Η κεντρική υπηρεσία πληροφορικής παρενέβη άμεσα και κατέβασε τα mail για να υπάρξει έλεγχος, ενώ δεν έγιναν και κάποια διαδικτυακά μαθήματα σε συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Η επικοινωνία έχει αρχίσει να αποκαθίσταται σταδιακά, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται και θα χρειαστούν κάποιες μέρες για την αποκατάσταση όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο  αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος διευκρίνισε ότι το πρόβλημα είναι στα συστήματα, ενώ δεν υπάρχει θέμα διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ενημερώνει ότι «λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, βασικές δικτυακές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν είναι διαθέσιμες. Γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος το συντομότερο δυνατόν».



Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.