Ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε στα έργα της ΔΕΥΑΒ στη Βέροια


Το μεσημέρι της Τετάρτης  στην εκσκαφή που πραγματοποιεί συνεργείο για την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου στο δίκτυο της ΔΕΥΑΒ στο κέντρο της Βέροιας, βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός που μεταφέρθηκε  από την Εφορεία Αρχαιοτήτων στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας για περαιτέρω εξέταση.

Προηγήθηκε προσεκτικός καθαρισμός και αποτύπωση του ευρήματος, ενώ αναμένονται αύριο απαντήσεις για την ακριβή χρονολόγηση και το φύλο.
 Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εικάζεται ότι πρόκειται για σκελετό νεαρού ατόμου(πιθανότατα παιδιού), που χρονολογείται περίπου 1.000 ετών, χωρίς ακόμη να μπορεί να προσδιοριστεί αν είναι αγόρι ή κορίτσι.

Οι εργασίες του εργολάβου της ΔΕΥΑΒ έχουν σταματήσει στο σημείο, ενώ αναμένεται αύριο να δοθεί πάλι στην κυκλοφορία η οδός Ανοίξεως, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» από την Αρχαιολογία, που ολοκλήρωσε την καταγραφή και αποτύπωση του ευρήματος του αρχαίου κλιβάνου(φούρνου) μπροστά στο Κάστρο.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας
laosnews.gr


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.