Γέμισαν με ροζ μέδουσες οι ακτές της Τεργέστης



Δεκάδες ροζ μέδουσες κατέκλυσαν τα νερά στο λιμάνι της Τεργέστης, τραβώντας την προσοχή των περαστικών. Αρκετοί σταμάτησαν να φωτογραφίσουν τα πλάσματα αυτά, τα οποία σχημάτιζαν ένα ροζ χαλί στα νερά της ακτής.
Ένα μεγάλο κοπάδι από ροζ μέδουσες έκανε την εμφάνισή του στο λιμάνι της Τεργέστης στην Ιταλία, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.
Αρκετοί περαστικοί σταμάτησαν να βγάλουν φωτογραφίες καθώς οι μέδουσες σχημάτιζαν ένα «ροζ χαλί» στα νερά του λιμανιού.
Οι μέδουσες που εμφανίστηκαν είναι γνωστές ως «μέδουσες βαρέλι» (Rhizostoma Pulmo).
Το είδος αυτό εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε όλη την Αδριατική Θάλασσα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το κοπάδι των μεδουσών έφτασε στην προβλήτα λόγω των ανέμων και των ρευμάτων που το ώθησαν προς αυτή την κατεύθυνση.
Τα όμορφα και παράξενα αυτά πλάσματα επιπλέουν κοντά στην επιφάνεια καθώς εκεί το νερό είναι θερμότερο, δέχεται περισσότερο φως και περιέχει περισσότερο πλαγκτόν, ειδικά κατά την άνοιξη.

sputniknews.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.