Προσφυγή στην Δικαιοσύνη του Περιφεριάρχη Βορείου Αιγαίου και εξώδικο στον Νότη Μηταράκη.Οι αιτίες,,,,,

 


 Την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη εναντίον του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, προανήγγειλε μέσα από συνέντευξή του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Ερωτώμενος από το Politischios.gr για το αν αισθάνεται ηθικός αυτουργός για την φωτιά στη Μόρια και την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι: «Ο κ. Μηταράκης θεώρησε ότι οι δηλώσεις μου και η πολιτική μου οδήγησαν στο κάψιμο του στρατοπέδου στη Μόρια. Ήδη διαμαρτυρήθηκα και σήμερα κάνω τις κατάλληλες ενέργειες διότι θεωρώ ότι είναι δυσφημιστικό και εις βάρος της υπόληψης και της τιμής μου. Οι προσπάθεια που κατέβαλα και η πολιτική μου θεωρώ ότι συνέβαλε καθοριστικά στο μείωση του μεταναστευτικού πληθυσμού στα νησιά μας».

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην Τηλεόραση Αλήθεια Χίου, σε απάντηση ερώτησης αναφορικά με το πολιτικό κόστος των επιλογών για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, είχε δηλώσει, «η αντίδραση του κ. Μουτζούρη οδήγησε τελικά στη φωτιά στη Μόρια και δέκα χιλιάδες πρόσφυγες να ζουν μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης. Το αν τελικά αυτό που έκανε ο κ. Μουτζούρης έκανε καλό η κακό στην Μυτιλήνη, θα το κρίνουν οι πολίτες της Μυτιλήνης».

Τι απαντά ο Νότης Μηταράκης

Από πλευράς του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, απάντησε σημειώνοντας πως είναι ανήκουστο για δημόσιο πρόσωπο να μην αντέχει την πολιτική κριτική για τις επιπτώσεις των επιλογών του.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «στο μεταναστευτικό, κάθε πράξη ή απραξία παράγει αποτελέσματα και δημιουργεί πολιτικές ευθύνες. Σε ένα πράγματι πολύπλοκο ζήτημα, με έντονη ιδεολογική φόρτιση. Παρά τις όποιες πιέσεις, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση με σχέδιο, αποφασιστικότητα και πλέον ορατά αποτελέσματα. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη και χρέος».

Μιλώντας επί των όσων του αποδίδει ο κ. Μουτζούρης, ο Νότης Μηταράκης τονίζει πως: «Στη συνέντευξη μου σχολίασα την αρνητική και στείρα στάση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που οδήγησε σε αδιέξοδο όταν επιβαλλόταν να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τους πολίτες των νησιών μας. Ως αποτέλεσμα διατηρήθηκε η Μόρια, με τις γνωστές σε όλους άθλιες συνθήκες. Και παρά την ταχύτατη αποσυμφόρηση της Μόριας, λόγω αντιδράσεων δεν μπορέσαμε μέσα στο 2020 να δημιουργήσουμε μια ασφαλή δομή, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Αλλά και μετά τον εμπρησμό, κανείς δεν ξεχνά την αδιαλλαξία της Περιφέρειας τη στιγμή που 10.000 μετανάστες ήταν κυριολεκτικά στο δρόμο και βρεθήκαμε στο ‘παρά 1’ μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης».



https://www.lawandorder.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.