Βρέθηκε το εξαφανισμένο υποβρύχιο: Βυθίστηκε ανοιχτά του Μπαλί, έσβησαν οι ελπίδες για επιζώντες


Το υποβρύχιο που χάθηκε στα ανοιχτά του Μπαλί βυθίστηκε, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας και οι αρχές πιστεύουν ότι τα 53 μέλη του πληρώματος, αν είχαν επιζήσει, εξάντλησαν τα αποθέματα οξυγόνου τους.

«Με βάση τα στοιχεία που πιστεύουμε ότι προέρχονται από το KRI Nanggala, αλλάξαμε το καθεστώς του υποβρυχίου από "αγνοούμενο" σε "βυθισμένο"», ανέφερε ο Γιούντο Μαργκόνο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων είπε νωρίτερα ότι τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν συντρίμμια που πιστεύεται ότι προέρχονται από το υποβρύχιο που χάθηκε στη Θάλασσα του Μπαλί την Τετάρτη.

Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανά τα 53 μέλη του πληρώματος εξανεμίστηκαν, καθώς το οξυγόνο τους αναμενόταν να εξαντληθεί τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού είπε ότι μια σάρωση του βυθού έδειξε ότι το υποβρύχιο βρίσκεται σε βάθος 850 μέτρων, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια επιβίωσής του.

Το KRI Nanggala, το οποίο χάθηκε ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει μια τορπίλη στο πλαίσιο άσκησης, είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε βάθος μέχρι και 500 μέτρων.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.