Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.ΥΠ.ΕΞ Λιβύης.: Απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Λιβύη


 


Η Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Ναϊλά Αλ-Μανούς με δήλωση της  ζήτησε να επισπευσθεί η αποχώρηση των Τουρκικών δυνάμεων απο την Λιβύη
Το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AK I ανέφερε ότι “η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης, την οποία ηγείται ο Πρωθυπουργός Αμπντουλάχ Χαμίντ Ντμπέιμπα, ξεκίνησε διάλογο με την Τουρκία και σημείωσε την ετοιμότητα της Άγκυρας να ξεκινήσει αυτες τις συνομιλίες και διαπραγματεύσεις”

“Ωστόσο, την ίδια στιγμή, είμαστε σταθεροί στις προθέσεις μας και ζητάμε από όλες τις χώρες να συνεργαστούν για να απομακρύνθουν άμεσα τα ξένα στρατεύματα από το έδαφος της Λιβύης” είπε και πρόσθεσε:

    “Για εμάς, αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας καθώς η ασφάλειά μας εξαρτάται από την απόσυρση ξένων στρατευμάτων. Γνωρίζουμε ότι δεν αποτελεί ζήτημα το οποίο μπορεί να επιλυθεί εν μία νυκτί, ωστόσο είμαστε βέβαιοι οτι θα γίνει αλλα η ειρήνη και η ασφάλεια της Λιβύης δεν θα είναι εφικτή χωρίς περιφερειακή και διεθνή στήριξη”.

Σημείωσε επίσης ότι οι σχέσεις της Λιβύης με τις γειτονικές χώρες είναι θετικές, τονίζοντας ότι η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή αποτελούν προτεραιότητα για τη Λιβύη.

“Στηρίξτε μας μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη διεξαγωγή εκλογών, πρέπει να έχουμε υποδομή ασφάλειας και σταθερότητας η οποία θα μας επιτρέπει να κοιτάξουμε προς το μέλλον.

“Έχουμε μια βαριά κληρονομιά πολεμικών και στρατιωτικών κρίσεων και χρειαζόμαστε χρόνια δουλειάς για να θεραπεύσουμε αυτές τις πληγές” κατέληξε η δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.