Έργο αντιστήριξης στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας



Οι εργασίες αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας συνεχίζονται και η διαδικασία που ακολουθείται κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο ακολουθείται για πρώτη φορά… Ο υπεύθυνος των έργων και αρχιτέκτονας, Δημήτρης Καραγκούνης εξηγεί στο larissanet.gr ποιες εργασίες γίνονται για την αντιστήριξη του θεάτρου, την μέθοδο που ακολουθούν με βάση την μελέτη που έχει γίνει, ενώ παρουσιάζει τις «φάσεις» του έργου.

Ο Δημήτρης Καραγκούνης τονίζει ότι οι εργασίες αντιστήριξης που προβλέπονται είναι κάτι που γίνεται «πρώτη φορά σε τέτοιο μεγάλο εύρος, σε αρχαίο θέατρο, διότι το σύνολο της πρώτης σειράς είναι υποστυλωμένο σε διαδοχικές φάσεις», η πρώτη σειρά είναι «στον αέρα» όπως επισημαίνει «ώστε να δημιουργηθεί εσοχή όπου στην τελική φάση ερχόμαστε και βάζουμε λιθοδομή» καταλήγει.

Οι εργασίες αναστήλωσης προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί, δηλαδή μέχρι μέσα Μαΐου.

Ο Δημήτρης Καραγκούνης είναι αρχιτέκτονας, τμηματάρχης Εφορείας Αρχαιοτήτων στο τμήμα έργων και μελετών και υπεύθυνος έργων στο ‘Α Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Ο Δημήτρης Καραγκούνης εξηγεί αναλυτικά τις εργασίες που γίνονται:

lamiareport.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.