Αποχωρεί ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας

Ο πρώην πλέον, πρόεδρος της Εθνικής διαθέτει εμπειρία 35 χρόνων, έχοντας εργαστεί το μεγαλύτερο διάστημα σε ανώτατες διοικητικές θέσεις διεθνών χρηματοοικονομικών ομίλων, όπως UBS, CREDIT SUISSE, MERRILL LYNCH Europe.
Εχει σπουδάσει στις ΗΠΑ Πολιτική Οικονομία, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Columbia και έχει διδακτορικό τίτλο στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.

Ο ίδιος θεωρεί ότι οι Ελληνες διδαχθήκαμε αρκετά από την πολύχρονη οικονομική κρίση, και ότι η οικονομία μπορεί να περάσει σε μια νέα φάση ανάπτυξης, με την προϋπόθεση ότι δεν θα επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος και θα ολοκληρωθούν οι κρίσιμες για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας διαρθρωτικές αλλαγές.
Και τώρα θέλει να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό!!!
Βρε λες να θέλει να γίνει πολιτικός;

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κώστας Μιχαηλίδης, ανακοίνωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο την απόφασή του να μην υποβάλει υποψηφιότητα για επανεκλογή κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων για το 2021, οπότε και λήγει η θητεία του. Ο κ. Μιχαηλίδης θεωρεί την απόφασή του ως το αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης ενός σημαντικού κύκλου στον μετασχηματισμό της τράπεζας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σημαντική συμβολή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στην πρόοδο της τράπεζας κατά τα τελευταία έτη.

Σημαντικές δεξιότητες προστέθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως η εξειδίκευση στη διαχείριση ανθρώπινων πόρων, την τεχνολογία και τα ψηφιακά θέματα. Ιδρύθηκε, επίσης, Συμβούλιο Πληροφορικής και Καινοτομίας που υποστηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και θεσπίστηκε ο ρόλος του Ανώτερου Ανεξάρτητου
Συμβούλου.

Προς διευκόλυνση της ομαλής διαδοχής και της μετάβασης των αρμοδιοτήτων του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Μιχαηλίδης ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο να εκκινήσει κατάλληλη Διαδικασία Διαδοχής.

Η εν θέματι διαδικασία θα ευθυγραμμισθεί με το ισχύον Κανονιστικό Πλαίσιο για την εταιρική διακυβέρνηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, τις Πολιτικές της Τράπεζας, και τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την αναγνώρισή του προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου με θερμές ευχαριστίες για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες και την αφοσίωσή του κατά τα τελευταία τρία και πλέον έτη και ζήτησε από τον κο Μιχαηλίδη να παραμείνει στη διάθεση της τράπεζας ως επίτιμος σύμβουλος για περίοδο έξι μηνών μετά τη διαδοχή του.

Ο κ. Μιχαηλίδης σχεδιάζει να επιδιώξει άλλα επαγγελματικά ενδιαφέροντα.

Με πληροφορίες από cnn.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.