Υπουργός Ανάπτυξης .Άνοιγμα πρώτα λιανεμπορίου, μετά εστίασης

 


O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τον οδικό χάρτη του lockdown που θα οδηγήσει στο άνοιγμα της εστίασης.

Οι εισηγήσεις των ειδικών καθορίζουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης όσον αφορά το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι για το λόγο αυτό αποφασίστηκαν οικονομικά εργαλεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων που θα μείνουν κλειστά και τον Απρίλιο.

Ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει από την Δευτέρα, 12 Απριλίου, να ανοίξουν όλα τα καταστήματα και στις “κόκκινες” περιοχές, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.

«Θα πειθαρχήσουμε στις εισηγήσεις των ειδικών» είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση στα τέλη Απριλίου θα είναι πολύ καλύτερη. Απέφυγε να δώσει ημερομηνία για το άνοιγμα της εστίασης, λέγοντας πως προτεραιότητα είναι να ανοίξει πλήρως το λιανεμπόριο και μετά η εστίαση.

«Το άνοιγμα του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για ανάπτυξη της οικονομίας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σχετικά με το ερώτημα γιατί δίνεται ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού και όχι για την εστίαση.

«Χωρίς σύμφωνη γνώμη των ειδικών δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε το άνοιγμα των επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα των κέντρων αισθητικής», πρόσθεσε.

Για τις λαϊκές αγορές και τις κινητοποιήσεις πωλητών και παραγωγών χθες, ανέφερε ότι οι «κλειστές λαϊκές αγορές έγιναν δωρεάν διανομές τροφίμων μαζί με καμιά 50αριά ανθρώπους κάτω από το Υπουργείο Ανάπτυξης» και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος των λαϊκών αγορών στηρίζει τελικά τις αποφάσεις μας κι έδωσε χαστούκι χθες στους συνδικαλιστές του.».

«Φτάνει η κομματική σπέκουλα την ώρα που περνάμε πανδημία. Βρήκαμε λύσεις ήδη, ενώ συντάξαμε κι ένα νομοσχέδιο που είναι προς το συμφέρον των λαϊκών αγορών», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν δίνει σε ιδιώτες τις λαϊκές, ενώ δεν κινδυνεύει καμία υπάρχουσα άδεια.

Όσον αφορά τα self tests ο υπουργός συνεχάρη τους φαρμακοποιούς για τη στάση τους στη μάχη κατά της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι είναι οι φυσικοί σύμμαχοι της κοινωνίας και του κράτους, ενώ χαρακτήρισε ως γιγαντιαίων διαστάσεων εγχείρημα για το ελληνικό κράτος, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να προχωρήσει άμεσα στη διάθεση και διανομή των self tests.

https://www.newsbomb.gr

 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.