Αγορά ελληνικών ομολόγων φεβρουάριο-Μάρτιο απο την ΕΚΤ

 ΕΚΤ: Αγόρασε ελληνικά ομόλογα 3 δισ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα

Ορισμένοι κεντρικοί τραπεζίτες πίεσαν προκειμένου να μειωθούν οι αγορές των ομολόγων εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν
Ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 3 δισ. ευρώ (2,986 δισ. ευρώ για την ακρίβεια) αγόρασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) στο διάστημα 21 Φεβρουαρίου – 21 Μαρτίου στο πλαίσιο του προγράμματος πανδημίας.

Η ΕΚΤ αποφάσισε το Μάρτιο να επιταχύνει τις αγορές ομολόγων προκειμένου ν΄ αναστρέψει την άνοδο των αποδόσεών τους συμβάλλοντας έτσι στην συγκράτηση του κόστους δανεισμού για τα κράτη μέλη της Ε.Ε σε χαμηλό επίπεδο. Έτσι μετά και τις αγορές του Μαρτίου – οι οποίες ήταν αυξημένες κατά περίπου 20% – το σύνολο των ελληνικών κρατικών ομολόγων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ αγγίζει τα 22 δισ. ευρώ (21,9 δισ. ευρώ).

 Με πληροφορίες απο το  newmoney.gr

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.