Σήμερα η συνεδρίαση των ''ειδικών'' για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη



Οι «ειδικοί» συνεδριάζουν σήμερα για το τι θα γίνει με το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση ζητά από την επιτροπή να προχωρήσει άμεσα στην εισήγησή της για το αν οι συνθήκες επιτρέπουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου και στις τρεις  περιοχές, καθώς υπάρχουν  αντιδράσεις από τους εμπόρους. 

Ωστόσο ξεκαθαρίζουν πως στην περίπτωση που η επιτροπή κρίνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων, τότε η απόφαση θα είναι σύμφωνη με αυτή των ειδικών. Η επιτροπή θα αποφασίσει και η κυβέρνηση θα ακολουθήσει, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Αν η εισήγηση των ειδικών είναι αρνητική, τότε εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα στις τρεις περιοχές, έστω και με click away, στις 19 Απριλίου.

Χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, δήλωσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι από τη Δευτέρα να ανοίξουν τα καταστήματα και στις «κόκκινες περιοχές», τονίζοντας, όμως, ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών. Μάλιστα πρόσθεσε ότι για αυτό τον λόγο αποφασίστηκαν οικονομικά εργαλεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες θα μείνουν κλειστές και τον Απρίλιο.


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.