ΕΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ: Πωλείται; Ερώτηση Γ.Τσίπρα στη Βουλή

 
ΕΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ: Πωλείται; Ερώτηση Γ.Τσίπρα στη Βουλή

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Γιώργος Τσίπρας, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την “Ενδεχόμενη πώληση του Εργοστασίου Υμηττού των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων”.

Η ερώτηση:

Το τελευταίο Διάστημα πληθαίνουν οι φήμες για την πώληση του εργοστασίου των ΕΑΣ στον Υμηττό (ΣΕΥ Υμηττού). Οι φήμες ήδη έχουν προκαλέσει την αγωνία και το ενδιαφέρον των σωματείων εργαζομένων τα οποία, με την άμεση συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, αποστέλλουν μακροσκελείς επιστολές προς πάσα κατεύθυνση.

Τα σενάρια τροφοδοτήθηκαν έτι περαιτέρω από την πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού με “στελέχη επιχειρηματία” στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ και οι πληροφορίες θέλουν την Υπουργό να προωθεί τη δημιουργία μουσείου εντός των εγκαταστάσεων του Υμηττού. Ο δε Τύπος τις τελευταίες ώρες κάνει λόγο για επαναφορά σεναρίων για μετεγκατάσταση του ΣΕΥ στο Λαύριο και πώληση του Υμηττού.

Τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ υπάρχει το προηγούμενο του αποτρόπαιου σχεδίου αναδιάρθρωσης του 2014 και η την ίδια ώρα που κυβέρνηση εξακολουθεί να αναπτύσσει εν κρυπτω το Επιχειρησιακό Σχέδιο τριετίας το οποίο το προκήρυξε η εταιρεία με τον διαγωνισμό 08/ΚΔ/2020 έναντι παχυλής αμοιβής 900.000€ σε ιδιώτη, ο οποίος ακυρώθηκε και εκπονείται από στελέχη της εταιρείας. Το περιεχόμενό του είναι μείζονος σημασίας, καθώς στο εν λόγω Σχέδιο προαναγγέλλεταιμε διαρροές στον τύπο, ότι «θα αποτυπώνονται οι προθέσεις και το όραμα της Κυβέρνησης για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» και πιθανή είναι η αποτύπωση σε αυτό του σκοπού αναδιάρθρωσης και συρρίκνωσης της εταιρείας.

Στο Σ.Ε Υμηττού . παράγονται όπως γνωρίζετε, τα μεταλλικά μέρη πυρομαχικών όλων των διαμετρημάτων, εξ ολοκλήρου πυρομαχικά μικρού διαμετρήματος και τα υποσυγκροτήματα του πυραύλου IRIS-T. Τυχόν απώλεια γραμμών παραγωγής και παραγωγικών δυνατοτήτων του εργοστασίου, συνιστά αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας. Τυχόν μετεγκατάσταση – με δεδομένο ότι πολλές από τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις είναι αδύνατο να μεταφερθούν- θα συρρικνώσει σημαντικά την παραγωγική δυνατότητα του Σ.Ε.Υ. και της χώρας, θα έχει επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα των Ε.Ε.Δ και θα προκαλέσει ανυπολόγιστές συνέπειες στους εργαζόμενους της εταιρείας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ισχύουν τα διαρκώς τροφοδοτούμενα με νέα δεδομένα σενάρια περί πώλησης του ΣΕΥ και της μετεγκατάστασης στο Λαύριο; Ποια η θέση του Υπουργού για την επέκταση δραστηριοτήτων των Ε.Α.Σ. και τη μεγέθυνση της εταιρείας σε περίοδο που ενισχύονται εν γένει οι αμυντικές Δαπάνες και οι ανάγκες υποστήριξης εξοπλιστικών προγραμμάτων;

Ποια θέση εκφράζει το ΥΠ.ΕΘ.Α. δια του αρμόδιου Υπουργού για το ενδεχόμενο μιας πιθανής μετεγκατάστασης και τις επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα των Ε.Ε.Δ.; Υπάρχει εγκεκριμένο Στρατηγικό Σχέδιο της Εταιρείας που προβλέπει ή να επεξεργάζεται και να τεκμηριώνει μετεγκατάσταση του εργοστασίου του Υμηττού;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιώργος Τσίπρας

Από Militaire News -

 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.