ΕΛ.ΑΣ για την Νέα Σμύρνη: ολα ενα ψεμμα «Με απείλησαν για να καταθέσω» λέει ο βασικός μάρτυρας κατά «Ινδιάνου»

 Φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ με τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης: «Με απείλησαν για να καταθέσω» λέει ο βασικός μάρτυρας κατά «Ινδιάνου»


 ΕΛ.ΑΣ για την Νέα Σμύρνη: ολα ενα ψεμμα «Με απείλησαν για να καταθέσω» λέει ο βασικός μάρτυρας κατά «Ινδιάνου»                                

Σε μέγα φιάσκο εξελίσσεται η υπόθεση για την ΕΛ.ΑΣ
Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης «καίνε» την ΕΛ.ΑΣ, αλλά και την πολιτική ηγεσία του τόπου, για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση.

Καθώς όπως είχε γίνει ήδη γνωστό ο «Ινδιάνος», ο οποίος θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού την ώρα των επεισοδίων έπαιζε... μπάσκετ στη Σαλαμίνα, ενώ στη συνέχεια αποδείχθηκε πως ο «καταδότης» (κουνιάδος του) ήταν φαρσέρ της ΕΛ.ΑΣ.

Mία ακόμα εξέλιξη έρχεται για να συμπληρώσει το «παζλ», καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος η κατάθεσή του ήταν αποτέλεσμα υπαγόρευσης από την ίδια την αστυνομία, η οποία στη συνέχεια τον απείλησε ότι αν την αλλάξει… θα πάει φυλακή.

Ο μάρτυρας παραδέχτηκε ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και ήθελε να εκδικηθεί τον κουνιάδο του καθώς τον θεωρεί υπεύθυνο για τον χωρισμό του.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι αστυνομικοί τον εξανάγκασαν να πει ότι είδε τον «Ινδιάνο» αφού πρώτα ψάχνοντας τα στοιχεία του «μάρτυρα» είδαν ότι υπάρχει μια καταδικαστική απόφαση εναντίον του σχετικά με ψευδή τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση το 2014.

Ο 58άχρονος καταδικάστηκε το 2015 σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών από το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με αφορμή τρία διαδοχικά τηλεφωνήματά του στην Άμεση Δράση τον Οκτώβριο του 2014, στα οποία είχε προβεί σε ψευδείς καταγγελίες.

Ήθελαν να έχουν δικογραφία

Όπως όλα δείχνουν, αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήθελαν να στήσουν πάση θυσία δικογραφία για τη Νέα Σμύρνη σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ενώ οι προφυλακισμένοι πλέον ως εμπλεκόμενοι (και οι τρεις με σαθρά αποδεικτικά στοιχεία) είναι αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκρήξεις, κατοχή εκρηκτικών και βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες.

Η αστυνομία δεν διστάζει μάλιστα στην περίπτωση του 58άχρονου να εκμεταλλευτεί έναν ψυχικά ασταθή και αναξιόπιστο μάρτυρα –γνωρίζοντας το παρελθόν του ως φαρσέρ δικο της –, εξωθώντας τον να ψευδομαρτυρήσει, έτσι ώστε να δείξει αποτελεσματική. Προτεραιότητα της ΕΛΑΣ, όπως φαίνεται, είναι να βρεθεί πάση θυσία και όσο το δυνατόν γρηγορότερα ένας ένοχος, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι αυτός πρέπει να κατασκευαστεί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κατάθεση του 58άχρονου ήταν ο μόνος λόγος που κρίθηκε προφυλακιστέος ο αδερφός της εν διαστάσει συζύγου του, για τον οποίο υπάρχουν ακόμη και βίντεο που αποδεικνύουν ότι δεν βρισκόταν καν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης εκείνη την ώρα της 9ης Μαρτίου. Ο δικηγόρος του «Ινδιάνου» Παύλος Σαράκης έχει επανειλημμένα τονίσει την αθωότητα του πελάτη του, κάνοντας λόγο για σκευωρία εναντίον του.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι αν η ηγεσία της ΕΛΑΣ και αξιωματικοί από τα υψηλά κλιμάκια γνώριζαν ότι έχει συλληφθεί ένας αθώος πολίτης. Γιατί αν γνώριζαν, προκύπτουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες και πρέπει να δοθούν απαντήσεις.

Οσα είπε για την «κατάθεση»

Αναλυτικά όσα δήλωσε o 58άχρονος στο Documento:

Είχατε καταθέσει αρχικά ότι ενώ πηγαίνατε στη Νέα Σμύρνη είδατε τον κουνιάδο σας;

Ναι, ότι έκανε το ντου, ότι ίσως να ήταν εκεί ο κουνιάδος μου είπα. Βρήκαν οι αστυνομικοί στον υπολογιστή τα στοιχεία μου για το τι είχα κάνει το 2014 και μου είπαν: «Πες ότι είδες τον κουνιάδο σου».

Πήγατε δηλαδή στην αστυνομία να καταθέσετε, είδαν το ιστορικό σας και σας είπαν να πείτε ότι είναι ο κουνιάδος σας;

Ναι. Ενώ εγώ έλεγα ότι ίσως να είναι ο κουνιάδος μου.

Και οι διάλογοι που δημοσιεύτηκαν υποτίθεται μεταξύ σας, που τον ρωτούσατε αν θα κάνει επεισόδια και απαντούσε: «Ναι, θα κάνω»;

Η αστυνομία μου είπε τι να πω.

Το καταθέσατε αυτό στον ανακριτή;

Οχι, γιατί μου είπαν ότι αν αλλάξω την κατάθεσή μου, θα πάω φυλακή και φοβήθηκα.

Εσείς εξαρχής γιατί καταθέσατε ότι ο κουνιάδος σας ίσως να είναι στα επεισόδια;

Το είπα αυτό γιατί είναι η αιτία που με έχει χωρίσει από τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και μου έχει δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα.

Επομένως θέλατε να τον εκδικηθείτε;

Ναι. Βλακεία μου. Και πήγα μετά στην ενορία μου και εξομολογήθηκα στον παπά ότι αυτό που έκανα είναι αμαρτία.

Τον κουνιάδο σας τελικά τον είδατε στη Νέα Σμύρνη;

Οχι. Δεν τον είδα ποτέ. Είπα ότι ίσως ήταν και μετά ένας υψηλόβαθμος της αστυνομίας μου είπε: «Θα πεις ότι ήταν».

Αυτά θα τα επιβεβαιώσετε σε ανακριτή και εισαγγελέα αν σας καλέσουν;

Ναι, θα πω την αλήθεια γιατί υπάρχει Θεός και είναι αμαρτία.

Αρα ο κουνιάδος σας βρίσκεται άδικα στη φυλακή;

Ναι.

Αν είχατε μπροστά σας τον κουνιάδο σας, τι θα του λέγατε;

Του ζητώ συγγνώμη και θέλω να τα βρω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Αυτό θέλω, τίποτε άλλο.
Documento
pronews.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.