Η Αυστραλία επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία για τη γέφυρα της Κριμαίας


Οικονομικές κυρώσεις επέβαλε την Τρίτη (30/03) η Αυστραλία σε ένα πρόσωπο και τέσσερις εταιρείες από τη Ρωσία που σχετίζονται με τη γέφυρα της Κριμαίας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας ανακοίνωσε την Τρίτη (30/03) την επιβολή κυρώσεων σε ένα άτομο και τέσσερις οργανισμούς από τη Ρωσία που σχετίζονται με την κατασκευή και τη λειτουργία της γέφυρας στην Κριμαία.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίς Πέιν αναφέρει: «Η Αυστραλία επέβαλε στοχοθετημένες οικονομικές κυρώσεις και απαγόρευση ταξιδιού εναντίον ενός προσώπου από τη Ρωσία και τεσσάρων ρωσικών εταιρειών που σχετίζονται με την κατασκευή και τη λειτουργία του σιδηροδρομικού τμήματος της Κριμαίας».
Επισημαίνεται ότι οι κυρώσεις επιβλήθηκαν σε συντονισμό με τον Καναδά, ο οποίος προηγουμένως ανακοίνωσε την εισαγωγή περιορισμών.

Υπενθυμίζεται πως η Κριμαία επανενώθηκε με τη Ρωσία στις 16 Μαρτίου 2014, αφού πάνω από το 95% των ψηφοφόρων υποστήριξαν την κίνηση αυτή μέσω δημοψηφίσματος, το οποίο έγινε έπειτα από μια βίαιη αλλαγή εξουσίας στην Ουκρανία.
Δύο ημέρες αργότερα, υπογράφηκε συμφωνία για την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και, από το 2015, η 18η Μαρτίου είναι επίσημη αργία στη χερσόνησο.
Η πλειονότητα των δυτικών χωρών αλλά και η Ουκρανία αρνούνται να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.
Από την πλευρά της, η Μόσχα επιμένει ότι το δημοψήφισμα διεξήχθη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, το ζήτημα της εδαφικής κατοχής της χερσονήσου «έχει κλείσει ιστορικά».

sputniknews.gr



Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.