Άνοιξε ο δρόμος για τον επαναπατρισμό των Ναυτεργατών του Angelic Power


Μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία και τον εγκλωβισμό του πληρώματος του πλοίου Angelic Power ανοιχτά της Κίνας δρομολογείται η παλιννόστηση της πλειοψηφίας των ελλήνων ναυτεργατών.Για τον σκοπό αυτό υπάρχει ήδη έγκριση από το ΥΠΕΞ και τις κινέζικες αρχές για την έκδοση εισιτηρίων με απευθείας πτήση από την Κίνα στην χώρα μας.

Οι κινεζικές αρχές έχουν βάλει βέτο στην παλιννόστηση του πλοιάρχου (ο οποίος αντιμετωπίζει αποδεδειγμένα σοβαρά προβλήματα υγείας) μαζί και του υποπλοιάρχου που υπηρετούν στο πλοίο.

Ταυτόχρονα οι κινεζικές αρχές εμμένουν έως και τώρα στην γραμμή της σκόπιμης κωλυσιεργίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα στο αίτημα του πλοίου για rapid test για κορωνοϊό απάντησαν μετά από μια εβδομάδα απαιτώντας για το πλήρωμα που πρόκειται να επαναπατριστεί να κάνει μοριακό έλεγχο.

Το πλήρωμα του πλοίου βρίσκεται αποκλεισμένο εντός του πλοίου πάνω από 9 μήνες στην ράδα Guishan της Κίνας.

Παράλληλα ο πράκτορας του πλοίου έχει απαντήσει θετικά στο αίτημα έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων (τα οποία θα εκδοθούν με δαπάνη της Εστίας Ναυτικών) και πιθανολογείται ως ημερομηνία επιστροφής στην χώρα μας τα μεσάνυχτα της 28ης Απρίλη 2021.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωσης Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού υπουργείο Εξωτερικών και οι διπλωματικές μας αρχές στην Κίνα αντιμετωπίζουν έως και σήμερα χλιαρά και αδιάφορα ένα σοβαρότατο ανθρωπιστικό πρόβλημα αυτό της ιδιότυπης ομηρίας των Ναυτεργατών και δεν έχουν ασκήσει, ως όφειλαν, όλα τα ενδεδειγμένα διπλωματικά και πολιτικά μέσα για τον απεγκλωβισμό τους.

Επιρρίπτει επίσης βαρύτατες ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας η οποία, όπως λέει, έχει διακόψει όχι μόνο την επικοινωνία της με το πλήρωμα αλλά και με τις επίσημες αρχές της χώρας μας όπως είναι το ΥΕΝ.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τις υπηρεσίες του ΥΕΝ, των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών επιτέλους να πράξουν τα αυτονόητα και να επαναπατρίσει άμεσα τους Έλληνες ναυτεργάτες.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.