Η κινέζικη Alibaba εξαγόρασε την τουρκική Trendyol


Η Trendyol, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Τουρκίας, με έδρα την Κωνσταντινούπολη  ανακοίνωσε ότι εξαγοράστηκε από την Alibaba σε συμφωνία 330 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά τη συμφωνία, η Alibaba θα ελέγχει το 86,5% των μετοχών και η εταιρεία αποτιμάται στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια. 
Η συμφωνία έγινε με τους υπάρχοντες επενδυτές Tiger Global και Kleiner Perkins, καθώς η Alibaba αυξάνει τον έλεγχο των μετοχών που είχε αποκτήσει αρχικά το 2018.

Η Trendyol, που ιδρύθηκε το 2010 από την Ντεμέτ Μουτλού, είναι μια από τις πιο γνωστές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Τουρκίας και άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη το 2020 μέσω ενός ιστότοπου για την εξυπηρέτηση 27 χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.