Με 8 χρόνια κάθειρξη τιμωρήθηκαν οι 3 ανήλικοι για τη δολοφονία στη Αγία Βαρβάρα




Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκαν από το τριμελές δικαστήριο ανηλίκων οι τρεις έφηβοι που κατηγορούνται για το άγριο έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα με θύμα μία 50χρονη γυναίκα.

Ένοχη για την ηθική αυτουργία της δολοφονίας κρίθηκε η 15χρονη κόρη του θύματος, ενώ οι δύο φίλοι της ηλικίας 16 και 17 ετών καταδικάστηκαν ως οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι τρεις ανήλικοι όπως κατηγορούνται, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που έχουν συμβεί, στο οποίο οι δράστες επέδειξαν τρομακτική σκληρότητα.

Η δολοφονία είχε αποκαλυφθεί τον Νοέμβριο του 2020, όταν η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε από συγγενικό της πρόσωπο δεμένη χειροπόδαρα και μαχαιρωμένη στο πρόσωπο και στον λαιμό. Από εκείνη την ημέρα η 15χρονη κόρη της αλλά και ο 17χρονος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έμενε στο σπίτι στην Αγία Βαρβάρα, είχαν εξαφανιστεί, με τις αστυνομικές Αρχές να τους τοποθετούν από την πρώτη στιγμή κάδρο των υπόπτων για τον φόνο.

«Το δικαστήριο επέβαλε τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή παρακολούθησης από κατάστημα κράτησης ανηλίκων με τη συνδρομή να παρακολουθούν οι ανήλικοι ειδικό ψυχολόγο. Θεωρώ ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί. Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για το ποιος έκανε την πράξη. Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο δικαστήριο ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στο έγκλημα. Σύμφωνα με την προδικασία η 15χρονη είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα της δεν της φερόταν καλά, όμως αυτός ο ισχυρισμός δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, Αποστολος Λύτρας.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.