Τουρκία: 68 συλλήψεις για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων


Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα στην Τουρκία για την υπόθεση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Thodex, με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το Anadolu, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα εξέδωσε παραγγελία για τη σύλληψη άλλων δύο ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται, ενώ συνολικά έχουν εξεταστεί ως ύποπτα 78 άτομα τα οποία είχαν σχέση με την εταιρεία.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 68 άτομα μετά τη διενέργεια ταυτόχρονης επιχείρησης σε οκτώ περιοχές της Κωνσταντινούπολης.


Στα χέρια των αρχών βρίσκεται επίσης και ο αδερφός του ιδρυτή και CEO του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Faruk Fatih Ozer, ο οποίος αρχικά είχε διαφύγει, αλλά εντοπίστηκε. Εξακολουθούν να διαφεύγουν 12 άτομα που θεωρείται ότι έχουν σχέση με την απάτη.

Επισημαίνεται ότι ο Ozer κατηγορείται ότι έφυγε από τη χώρα έχοντας αποσπάσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια από σχεδόν 391.000 εξαπατημένους Τούρκους που είχαν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.