60 μαθητές στη Σαντορίνη δεν μπόρεσαν να πάνε σχολείο επειδή… δεν υπήρχαν αρκετά self test


Πρόβλημα με τα self test προέκυψε στη Σαντορίνη, καθώς, αρκετοί μαθητές δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να επιστρέψουν στις τάξεις τους.

«Σε σύνολο 302 μαθητών Λυκείου στη Σαντορίνη δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το μάθημα 70 μαθητές, εκ των οποίων επιβεβαιωμένα οι 60 δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τα self test καθώς δεν υπήρχαν στο νησί. Υπήρξε κακός προγραμματισμός στη διανομή των self-test», ανέφερε χαρακτηριστικά, στο OPEN ο Μανώλης Καραμολέγκος, διευθυντής Λυκείου Θήρας.

«Πήγαν οι άνθρωποι να αγοράσουν self-test αλλά αντί να πάρει ο καθένας από ένα, πήραν δύο-τρία κτλ, με αποτέλεσμα οι επόμενοι μαθητές να μη βρίσκουν. Έπρεπε να δοθεί συγκεκριμένους αριθμός self test για συγκεκριμένες ημέρες. Δεν έπρεπε να δοθούν απευθείας όλα τα self test που προβλέπονται», συμπλήρωσε ο κ. Καραμολέγκος, σημειώνοντας παράλληλα ότι: «Από χθες έχω την αίσθηση ότι λύθηκε το πρόβλημα, πιστεύω ότι από σήμερα θα ομαλοποιείται η κατάσταση. Έχουν αποσταλλεί τα καινούργια, υποθέτω σε αυτή την παρτίδα θα είναι όλα τακτοποιημένα».

«Δυστυχώς, οι μαθητές που δεν βρήκαν self-test δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Παρ’ όλα αυτά, οι απουσίες τους δε θα μετρήσουν», κατέληξε ο κ. Καραμολέγκος, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις της Ζέττας Μακρή προ ολίγων ημερών μέσα από το ίδιο κανάλι, πως όσοι μαθητές δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Όπως τόνισε ο κ. Καραμολέγκος στη συνέχεια, αν και όσα δήλωσε η κ. Μακρή για την τηλεκπαίδευση είναι σωστά, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σε όλα τα σχολεία, καθώς δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός ώστε ο εκπαιδευτικός να μπορεί ταυτόχρονα με τη δια ζώσης διδασκαλία να κάνει και ζωντανή μετάδοση του μαθήματος μέσω της πλατφόρμας της τηλεκπαίδευσης.

Με πληροφορίες από tvxs.gr.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.