''ΔΩΡΟ'' 41 δισ. από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες



Ένα δώρο πρωτοφανές στην τραπεζική ιστορία έκανε το 2020 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις τράπεζες της ευρωζώνης, μέσω του ειδικού προγράμματος παροχής ρευστότητας για την πανδημία, μέσω του οποίου οι τράπεζες δανείσθηκαν τεράστια ποσά με αρνητικό επιτόκιο. Οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν στις οικονομικές καταστάσεις 2020, άντλησαν περισσότερα από 41 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τέταρτο του ΑΕΠ της χώρας.
Οι τράπεζες βέβαια απέφυγαν να δώσουν στοιχεία για το ακριβές ύψος των κερδών που εξασφάλισαν από το πρόγραμμα δανεισμού από την ΕΚΤ. 

Πρόκειται για μια πολύ καλή ενίσχυση, δεδομένου ότι το 2020 οι τέσσερις συστημικές τράπεζες εμφάνισαν ζημιές προ φόρων περίπου 200 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα ξεπερνούσαν τα 300 εκατ. ευρώ, αν δεν υπήρχε το «δώρο» από την ΕΚΤ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ  ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ. ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ''ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ'' ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΎΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ''ΜΑΞΙΛΑΡΙ'' ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ.
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

ΠΑΡΕΧΩΝΤΑΣ ΔΕ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ) ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΑΦΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ!!!
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ''ΣΩΣΟΥΜΕ''!!!
 

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ  ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ (ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ) ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΕΡΜΑΝΟ,ΤΟΥΡΚΟ  Ή ΚΑΘΕ ''ΕΠΕΝΔΥΤΗ'' ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ!!!

ΤΊ  ΑΛΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;;;;
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

 ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ  ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!


 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.