Ζημιά του Δημοσίου άνω των 3 δισ. από την Τράπεζα Πειραιώς


ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
 
ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ,ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΗ; 
ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ; 
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ.


 Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ...

Στην ανακοίνωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου αναφέρει ότι:

«Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Τράπεζας Πειραιώς επιβεβαιώνοντας, δυστυχώς, το σύνολο της κριτικής που ασκήσαμε και των εκτιμήσεών μας για τη μεγάλη ζημία που υφίσταται το ελληνικό Δημόσιο. Οι πανηγυρισμοί του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά τη μεθόδευση της κυβέρνησης στη διαδικασία και μόνο ως προσβλητικοί μπορούν να εκληφθούν για όποιον αντιλαμβάνεται την έννοια του δημοσίου συμφέροντος.»

«Η μεθόδευση ξεκίνησε με τη μη πληρωμή του οφειλόμενου τοκομεριδίου ύψους 166 εκ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς προς το Δημόσιο, συνεχίστηκε με τη διάταξη περί ασυλίας στα στελέχη του ΤΧΣ και ολοκληρώθηκε με τη διαδικασία και τους όρους Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα:

1) Από την όλη μεθόδευση το Δημόσιο υφίσταται ζημία άνω των 3 δισ.

2) Η κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων (μικρομετόχων και Δημοσίου) στην ΑΜΚ τους οδήγησε σε απίσχναση (dilution) άνω του 90%.

2) Συγκεκριμένοι μεγαλοεπενδυτές ήλεγξαν τη διαδικασία, εξασφάλισαν υπερκέρδη και τoν έλεγχο της Τράπεζας.

4) Το ποσοστό του Δημοσίου -ως φαίνεται- θα συρρικνωθεί στο 27%, δηλαδή σε μειοψηφικό (non-blocking minority).

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου καταλήγει ως εξής:

«Το εξελισσόμενο σκάνδαλο επιβεβαιώθηκε. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ΤΧΣ για τις απώλειες του ελληνικού Δημοσίου είναι τεράστιες και καμία ασυλία δεν πρόκειται να τις διαγράψει από τη συνείδηση του ελληνικού λαού.»


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.