Εκκλησιαστική περιουσία και ""αξιοποίησή της"". Περί τους 250 υποψηφίους επενδυτές για 38 ακίνητα της Εκκησίας.

250 υποψήφιοι επενδυτές περίπου  διεκδικούν 38 ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 Οι  υποψήφιοι επενδυτές (κατασκευαστικές εταιρείες, κοινοπραξίες εταιρειών ανάπτυξης, ιδιώτες) προέρχονται και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών, εστιάζεται στα νότια της Αθήνας (Βούλα, Βουλιαγμένη κλπ.), στη Θεσσαλονίκη (παραλιακά οικόπεδα) και στην Κηφισιά, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Οι προτάσεις των επενδυτών προς την Εκκλησία της Ελλάδος είναι να ανεγείρουν πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχεία, ακόμη και εμπορικά πάρκα γειτονιάς.

Η διαδικασία κατάθεσης των προτάσεων προς την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών διήρκησε περισσότερο από ενάμιση μήνα, με το ποσό που συγκεντρώθηκε από τους υποψήφιους που κατέβαλλαν αντίτιμο να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, και θα διατεθεί για την ενίσχυση των υποτροφιών φοιτητών που καλύπτει η ΕΚΥΟ και την ενίσχυση ιδρυμάτων της Εκκλησίας.

Αφού κατατεθούν οι φάκελοι με το ενδιαφέρον των επενδυτών και οι προτάσεις τους, σε δεύτερο στάδιο η Εκκλησία θα προκηρύξει διαγωνισμούς για το κάθε ακίνητο.

Οι διαγωνισμοί προβλέπεται να ξεκινήσουν μετά τον Ιούνιο.

Σε αυτή τη φάση η Εκκλησία της Ελλάδος θα προσλάβει ως σύμβουλο διεθνή εταιρεία η οποία και θα κάνει και τις εκτιμήσεις των ακινήτων και θα επιβλέπει και τις διαγωνιστικές διαδικασίες σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.