Η παράνοια του ψηφιακού επιτελικού κράτους. Χρέος 1 λεπτού είναι αρκετό για να είσαι δέσμιος



Η παράνοια του ψηφιακού  επιτελικού κράτους. Χρέος 1 λεπτού είναι αρκετό για να είσαι δέσμιος.Οι ά(χ)ριστοι το έκαναν πάλι το θαύμα τους.

Το απίστευτο περιστατικό που βίωσε πρόσφατα, δημοσιοποίησε με άρθρο του στην ιστοσελίδα stonisi.gr της Λέσβου, ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας. 

 Ο γνωστός δημοσιογράφος εξόφλησε τον Απρίλιο του 2020 χρέος στην εφορία, το οποίο είχε ρυθμίσει σε δόσεις. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την πληρωμή της τελευταίας δόσης εμφανίστηκε υπόλοιπο χρέους 8 λεπτών, το οποίο έσπευσε να πληρώσει καταβάλλοντας ηλεκτρονικά 10 λεπτά. 

Μέχρι εδώ σχετικά καλά, αλλά το επιτελικό κράτος είχε άλλα σχέδια σχεδόν ένα χρόνο μετά. Πριν λίγες μέρες χρειάστηκε βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας προκειμένου να εισπράξει ποσό από το ελληνικό δημόσιο. Όμως δεν μπόρεσε να την πάρει, γιατί φαινόταν ότι οφείλει ένα ποσό στην εφορία. 

Αφού δεν κατάφερε να βγάλει άκρη εξ αποστάσεως, αναγκάστηκε να μεταβεί στην τοπική ΔΟΥ, για να λύσει το θέμα. Πέρασε τους προβλεπόμενους ελέγχους για κορονοϊό και στη συνέχεια μια υπάλληλος, στην οποία παρουσίασε το πρόβλημα,  τού εξήγησε την αιτία του κακού. Είχε χρέος στο δημόσιο ένα λεπτό του ευρώ, που με τις προσαυξήσεις είχε φτάσει στα ...δύο λεπτά!


«Αναρωτιέμαι.... Πόσο στοίχισαν όλα ετούτα; Υπάλληλοι, χαρτιά, μελάνια εκτυπωτικά. Για τις χαμένες δικές μου εργατοώρες ούτε κουβέντα. Εγώ χρωστούσα στην εφορία και «κύριος πρέπει να πλερώσεις....». Και πού είναι όλα ετούτα τα φοβερά και τρομερά κηρύγματα για το έξυπνο και το επιτελικό κράτος; Τα περί αποφυγής επίσκεψης σε δημόσιες υπηρεσίες λόγω πανδημίας; Που να τα καταλάβω όμως όλα αυτά, εγώ ένας αχρείος φοροφυγάς...» 

Εμείς αναρωτιόμαστε κάτι ακόμα..
Αν διπλασιάστηκε μέσα σ' ένα χρόνο ένα χρέος του ενός λεπτού, με μεγαλύτερα ποσά τι γίνετε;
Με το έτσι θέλω χρεωμένοι ως το λαιμό.
ΜΑΣ ''ΕΣΩΣΑΝ'' ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.