Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.συμφωνησε για την προμηθεια 18 εκ.self test


 Σε καινούργια συμφωνία προέβη η ΓΓΠΠ για να προμηθευτεί 18εκ self test μετά την ακύρωση του δεύτερου διαγωνισμού, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για διακίνηση πλαστών παρτίδων.Η καινουργια συμφωνία εγινε με την ακύρωση του δεύτερου διαγωνισμού και «μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

 Η κυβέρνηση - αναφέρει η Γενική Γραματεία Πολιτικής Προστασίας - συμφώνησε για την προμήθεια 18 εκ. self-test με τιμή 1,35 ευρώ/τεμάχιο, ενεργοποιώντας «το εναλλακτικό σενάριο απευθείας διαπραγμάτευσης με την κατασκευάστρια εταιρεία JOYSBIO Biotechnology στην Κίνα, εξασφαλίζοντας αμεσότητα και κυρίως, οικονομικά συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο συμφωνία, απαλλαγμένη από τα κόστη των ενδιάμεσων».

Όταν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια και εύλογες ενδείξεις για πλαστές παρτίδες, η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη αντίδραση δεν είναι άλλη από τη ματαίωση του διαγωνισμού και συνεπώς, τη σφράγιση της διαδρομής των μεσαζόντων. Επιπλέον, ο σκοπός του δεύτερου διαγωνισμού, η ταχεία δηλαδή προμήθεια 10 εκ. self-tests, είχε κατ’ ουσίαν αναιρεθεί μετά από τις συνεχόμενες προσφυγές μεταξύ των συμμετεχόντων που καθιστούσαν το διαγωνισμό πρακτικά ανενεργό αφου θα χρειαζόταν μεγάλο χρονικό διάστημα για την προμήθεια των tests.

Η Κυβέρνηση, αντιδρώντας με άμεσα αντανακλαστικά και αξιοποιώντας τα αντίστοιχα νομοθετικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για περιπτώσεις έκτακτων και επειγουσών αναγκών, ενεργοποίησε το εναλλακτικό σενάριο απευθείας διαπραγμάτευσης με την κατασκευάστρια εταιρεία JOYSBIO Biotechnology στην Κίνα, εξασφαλίζοντας αμεσότητα και κυρίως, οικονομικά συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο συμφωνία, απαλλαγμένη από τα κόστη των ενδιάμεσων. Η τελική σύμβαση υπεγράφη χθες 22 Απριλίου και προβλέπει την προμήθεια 18 εκ. self-tests με τιμή 1,35 ευρώ/τεμάχιο. Πρόκειται για μια συμφωνία με τεράστιο δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα που προασπίζει πλήρως το δημόσιο συμφέρον.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.