Ο πρόεδρος της Βολιβίας κατηγόρησε τη Tesla για το πραξικόπημα του 2019


Σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο του Μεξικού, Andres Manuel Lopez Obrador, ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Luis Arce, ευχαρίστησε τον ομόλογο του για την προσφορά πολιτικού ασύλου στον Evo Morales αλλά και στον ίδιο μετά από τα γεγονότα του πραξικοπήματος το 2019, προσθέτοντας, ότι ο κύριος λόγος πίσω από την ανατροπή του Morales δεν ήταν άλλος από τον τεράστια αποθέματα πετρελαίου και λιθίου που διαθέτει η Βολιβία!

«Έχουμε πληροφορίες ότι η Tesla επιθυμούσε διακαώς την ανατροπή του Προέδρου Evo Morales προκειμένου να έρθει στη Βολιβία και να εκμεταλλευτεί για ιδίον όφελος τα αποθέματα λιθίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο νυν Πρόεδρος της Βολιβίας, Luis Arce. 

Η δήλωση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αναταράξεις στο στρατόπεδο της Tesla, με την αμερικανική φίρμα, να καλείται να αντιμετωπίσει πλέον τόσο τις κατηγορίες του Βολιβιανού Προέδρου όσο και τις κινεζικές αρχές για ζητήματα κατασκοπείας... 

Πάντως, στις 25 Ιουλίου του 2020, ο Elon Musk, είχε εκφραστεί ανοιχτά στο Twitter εναντίον της κυβέρνησης του Luis Arce, κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Βολιβίας ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού! Τότε, ένας χρήστης του Twitter του απάντησε ότι οι ΗΠΑ ευθύνονται για το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2019, με τον Elon Musk, να του απαντά δηλώνοντας ότι «θα κάνουμε πραξικοπήματα όπου θέλουμε. Κατάλαβε το!». Το tweet βέβαια διαγράφηκε κατευθείαν αλλά καλώς ή κακώς, στη σημερινή εποχή τίποτα δε μπορεί να μείνει κρυφό (παραθέτουμε σε εικόνα τη συνομιλία από το λογαριασμό του Elon Musk στο Twitter).
Για την ιστορία, φημολογείται, ότι ο Morales είχε συμφωνήσει να εκμεταλλευτεί τα αποθέματα λιθίου της χώρας μια γερμανική εταιρεία, με τη συμφωνία βέβαια να μην «κλείνει» ποτέ έπειτα από την ανατροπή του.

drive.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.