Rapid test δύο φορές την εβδομάδα για εργαζόμενους στο ΕΣΥ που δεν έχουν εμβολιαστεί

ποχρεωτική καθίσταται, κατόπιν σχετικής απόφασης του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, η διεξαγωγή rapid test δύο φορές στην εβδομάδα σε όλο το προσωπικό –ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό- των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

 

Η απόφαση έρχεται μετά από τον εντοπισμό 24 θετικών κρουσμάτων στο υγειονομικό προσωπικό του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά».

Σε συνέντευξή του το πρωί της Παρασκευής στο Mega, ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Μεταξά», Παύλος Σαρώφ, έγινε γνωστό ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχει εμβολιαστεί είναι περίπου στο 55%, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν δέχονται τον εμβολιασμό.
Ωστόσο, σημείωσε πως τα θετικά κρούσματα στους ασθενείς δεν προέρχονται από το προσωπικό αλλά πιθανότητα από τους συνοδούς ή τους συγγενείς τους.

    «Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση. Έχουν γράψει ότι το νοσοκομείο έχει κλείσει, κάτι που δεν ισχύει. Το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά» επισήμανε ο κ. Σαρώφ.

    «Έκλεισαν χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία, καθώς και η αιματολογική και η μία ογκολογική κλινική» ανέφερε χθες σε ανακοινωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όσοι ασθενείς ήταν θετικοί μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο του νοσοκομείου.

    «Δεν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλει την διενέργεια τακτικών τεστ στο προσωπικό και σε ασθενείς. Επίσης, οι συνοδοί δεν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

«Η διοίκηση προσπαθεί χωρίς προσωπικό να ανοίξει τη ΜΑΦ ως ΜΕΘ γενικών περιστατικών έξι κλινών χωρίς προσωπικό» αναφέρει.

https://www.cnn.gr/

 

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.