Μεξικό: Ολόκληρες πόλεις αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορoνοϊού

 

 
Αυτόχθονες κοινότητες στο Μεξικό ξεκαθαρίζουν ότι δεν εμπιστεύονται την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας και δηλώνουν ότι «δεν θα εμβολιαστούν κατά του κορoνοϊού», αναφέρει το CNN.

Μπορεί για τον πρόεδρο του Μεξικού ο εμβολιασμός των πολιτών είναι ζήτημα μίας υπεύθυνης δημόσιας πολιτικής υγείας και ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ να τονίζει ότι «Τα εμβόλια φτάνουν σε μικρές ποσότητες», ωστόσο υπήρχαν ήδη ενδείξεις πως δεν θέλουν όλοι οι Μεξικανοί να εμβολιαστούν.

Στην Aλντάμα, μία μικρή πόλη περίπου 7.000 κατοίκων στα υψίπεδα του νότιας μεξικανικής πολιτείας των Τσιάπας, μερικοί από τους κατοίκους δηλώνουν πως δεν θα εμβολιαστούν. Όπως μεταδίδει το CNN κοινότητες αυτοχθόνων, όπως αυτή της Aλντάμα, έχουν έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Οι ηγέτες των κοινοτήτων αυτών υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση τους αγνοεί, πως η γη τους έχει κλαπεί, καταγγέλλοντας διακρίσεις, κακομεταχείριση και επιθέσεις. Αυτή τη φορά η έλλειψη πληροφόρησης και οι θεωρίες συνωμοσίας που διαδόθηκαν στην περιοχή ευθύνονται για την επιφυλακτικότητα απέναντι στο εμβόλιο. Αυτό το συστατικό μαζί με τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας συνέβαλλε ώστε οι τοπικοί αξιωματούχοι να αναφέρουν με υπερηφάνεια ότι δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού στη πόλη. Μιλώντας στο CNN, ο δήμαρχος της πόλης απέδωσε το γεγονός αυτό «στα παραδοσιακά φάρμακα».

Όπως μεταδίδει το CNN, η Αλντάμα δεν είναι η μόνη πόλη στο νότιο Μεξικό όπου οι κάτοικοί της αρνούνται να εμβολιαστούν. Τον Φεβρουάριο ο δήμαρχος του Σαν Χουάν Κανκούκ, μίας ακόμα αυτόνομης πόλης με 24.000 κατοίκους στα κεντρικά υψίπεδα των Τσιάπας, με επιστολή του προς το κεντρικό κράτος, ενημέρωσε για απόφαση με την οποία ο δήμος αρνείται τους εμβολιασμο

http://www.kafeneio-gr.com 


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.