«Προ των πυλών» ανεμογεννήτριες στον Αράκυνθο !!Ο Ζυγός το βουνό που προστατεύεται απο την συνθήκη NATURA200

 


Το ""ΚΑΣΤΑΝΟΡΑΧΟ¨"ΤΟ ΒΕΛΑΝΙΔΟΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

«Προ των πυλών» ανεμογεννήτριες στον Αράκυνθο

Ανάληψη πρωτοβουλιών για να μην γίνει εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον Αράκυνθο ζητά με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός δήμου Μεσολογγίου «Συμμαχία για το Μέλλον».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και τις σχετικές συνοδευτικές φωτογραφίες ήδη σε περιοχή του Αρακύνθου, πλησίον του ΧΥΤΑ, έχει γίνει τοποθέτηση ανεμόμετρου και άλλου εξοπλισμού για τις σχετικές μετρήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Στην κορυφογραμμή του Αρακύνθου στο ύψος του ΧΥΤΑ, έχουν ήδη τοποθετηθεί ανεμόμετρα και όλος ο συνοδός εξοπλισμός, ενέργειες που προηγούνται της εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Με τον τελευταίο αντί-περιβαλλοντικό νόμο σχεδιάζεται η εγκατάσταση 5.514 ανεμογεννητριών σε περιοχές Νatura και η καταστροφή είναι προ των πυλών.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το έγκλημα που άρχισε με την καταστροφή της Κλόκοβας, συνεχίστηκε με την απόπειρα στην Βαράσοβα και συνεχίζεται με την περιοχή του Αρακύνθου, από τον Άγιο Συμεών έως την κοινότητα Μουσούρων.

Εάν το επιτρέψουμε, υπογράφουμε την υποβάθμιση ενός από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, καταστρέφουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου μας, για ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη.

Καταστρέφεται ένα από τα ωραιότερα δάση βελανιδιάς στην Νότια Ελλάδα, τα ορειβατικά και ποδηλατικά μονοπάτια, καθώς και το υπό ανάδειξη και μεγάλης ιστορικής αξίας, μονοπάτι των εξοδιτών.


Αν επιτρέψουμε τις εγκαταστάσεις των ανεμογεννητριών, θα πρέπει να ξεχάσουμε, τα όρνια του Αρακύνθου, τους Ερωδιούς, τα Φλαμίνγκος, τους Κορμοράνους, τους Τσικνιάδες και τα υπόλοιπα αποδημητικά πουλιά της λιμνοθάλασσας, υπογράφοντας την μόνιμη απαξίωση του δήμου μας.

Ως εκ τούτου, καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, όλους τους θεσμικούς παράγοντες, τους συλλόγους και την τοπική κοινωνία, να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, να δηλώσουν την αντίθεσή τους και να πάρουν έγκαιρα, αποφάσεις καταδίκης, κατά του σχεδιαζόμενου εγκλήματος, ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή.”

Πηγή: Messolonghinews.gr


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.