Στο Darknet πωλούνται εμβόλια σύμφωνα με την Kaspersky


Οι ερευνητές της Kaspersky εξέτασαν 15 διαφορετικές αγορές στο Darknet και βρήκαν διαφημίσεις για τρία σημαντικά εμβόλια κατά της COVID: αυτά των Pfizer/BioNTech, AstraZeneca και Moderna. Υπήρχαν επίσης πωλητές που διαφήμιζαν μη εγκεκριμένα "COVID19" εμβόλια.

Η πλειονότητα των πωλητών προέχεται από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, ενώ οι τιμές ανά δόση κυμαίνονταν από $200 έως $1.200, με μέσο κόστος περίπου τα $500. Οι επικοινωνίες γίνονται μέσω εφαρμογών κρυπτογραφημένων μηνυμάτων όπως το Wickr και το Telegram, ενώ οι πληρωμές ζητούνται με τη μορφή κρυπτονομισμάτων, κυρίως bitcoin, το οποίο είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

Η πλειονότητα αυτών των «υπόγειων» πωλητών έχουν πραγματοποιήσει 100-500 συναλλαγές, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ολοκληρώσει τις πωλήσεις, αλλά αυτό που ακριβώς αγοράζουν οι χρήστες του Darknet παραμένει ασαφές. Με τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στους ειδικούς της Kaspersky, είναι αδύνατο να πούμε πόσες από τις δόσεις εμβολίων που διαφημίζονται στο διαδίκτυο είναι πραγματικές δόσεις (πολλές ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν βρεθεί με υπολείμματα δόσεων) και πόσες διαφημίσεις είναι απάτη.

«Μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα στο Darknet, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πωλητές εκεί θα προσπαθούσαν να επωφεληθούν από την εκστρατεία εμβολιασμού. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, υπήρξε μια ολόκληρη σειρά από απάτες που εκμεταλλεύονταν το θέμα της COVID και πολλές από αυτές ήταν επιτυχείς. Αυτή τη στιγμή, όχι μόνο υπάρχουν άνθρωποι που πωλούν δόσεις εμβολίων, αλλά πωλούν επίσης αρχεία εμβολιασμού - κομμάτια χαρτιού που μπορούν να σας βοηθήσουν να ταξιδέψετε ελεύθερα. Είναι σημαντικό για τους χρήστες να είναι προσεκτικοί με οποιαδήποτε "συμφωνία" που σχετίζεται με την πανδημία και, φυσικά, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να αγοράσετε ένα εμβόλιο από το Darknet», σχολιάζει ο Dmitry Galov, ειδικός ασφαλείας στην Kaspersky.

sofokleousin.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.