Πρέπει ο εμβολιασμός για την Covid-19 να γίνει υποχρεωτικός για όλους; Η Γαλικία είπε "ναι"


Πρέπει ο εμβολιασμός για την Covid-19 να γίνει υποχρεωτικός για όλους; 
Η Γαλικία είπε "ναι"
Και θέλει να επιβάλει και πρόστιμα έως 60.000 ευρώ. 

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Γαλικίας, στη ΒΔ Ισπανία, ανακοίνωσε πως προτίθεται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για την COVID-19 για τους 2,7 εκατ. κατοίκους της, απειλώντας μάλιστα με σοβαρά πρόστιμα όσους «αδικαιολόγητα» αρνούνται να εμβολιαστούν. 

Αυτά δε, σύμφωνα με το Local, μπορεί να είναι από 1.000 έως και 60.000 ευρώ. 

Η αμφιλεγόμενη αυτή απόφαση ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της περιφέρειας Alberto Nuñez Feijóo και υπόκειται σε έγκριση.

Τώρα που φαίνεται πως ο νόμος θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Γαλικίας, έγινε γνωστό πως η «αδικαιολόγητη» άρνηση κάποιου να κάνει το εμβόλιο θα αποτελεί πταίσμα και θα επιβάλλεται χρηματική ποινή ύψους 1.000 έως 3.000 ευρώ.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου η άρνηση του πολίτη ”ενδέχεται να ενέχει κίνδυνο ή πρόκληση σοβαρή βλάβη στην υγεία του πληθυσμού”, θα θεωρείται σοβαρό αδίκημα και η ποινή θα κυμαίνεται από 3.000 έως 60.000 ευρώ.

Το θέμα του χειρισμού των μαζικών εμβολιασμών εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις σε όλο τον κόσμο αλλά καμία χώρα δεν έχει προχωρήσει σε μια απόφαση που καθιστά τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. 

Ωστόσο, φαίνεται πιθανό πως όσοι έχουν κάνει όλες τις δόσεις των εμβολίων για την Covid-19 θα απολαμβάνουν κάποια ”προνόμια” (π.χ. η συζήτηση που γίνεται σε επίπεδο ΕΕ περί πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια). 

Το πώς όμως μπορεί να αντιδρούσαν οι πολίτες σε μια ενδεχόμενη απόφαση που τους υποχρέωνε να εμβολιαστούν δεν είναι βέβαιο.

Κάποιοι, αναλογιζόμενοι αυτά τα ”προνόμια”, μπορεί το έκαναν αλλά επίσης υπάρχει ο κίνδυνος, εάν αναλογιστούμε τη δυναμική που έχει τα τελευταία χρόνια το αντιεμβολιαστικό κίνημα, μια τέτοια απόφαση να γινόταν μπούμεραγκ πυροδοτώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Επίσης, θα υπήρχαν σίγουρα και αντιδράσεις που σχετίζονται με νομικά ζητήματα δικαιωμάτων σε ό,τι αφορά την τέλεση μιας ιατρικής πράξης και εγείρονταν θέματα και  ιατρικής ηθικής.

huffingtonpost.gr


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.