Σεισμός Ελασσόνα – Σεισμολόγοι: Υπήρχε προσεισμική δραστηριότητα


Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν σε δηλώσεις τους οι σεισμολόγοι λίγο μετά από τη δόνηση των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα, με τον σεισμολόγο Β. Καραστάθη να κάνει λόγο για ένα γνωστό ρήγμα – το ρήγμα του Τυρνάβου- και να εξηγεί πως οι ειδικοί δεν είναι ακόμη σε θέση να πουν πολλά τώρα.

Υπήρχε δε, όπως είπε ο ίδιος, προσεισμική δραστηριότητα.

Περισσότερα σε λίγο...

Σεισμός Ελασσόνα - Παπαδόπουλος στο CNN Greece: Από γνωστό ενεργό ρήγμα η δόνηση
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Τις πρώτες πληροφορίες αναφορικά με τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε πολύ κοντά στις πόλεις του Τυρνάβου και της Ελασσόνας έδωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο CNN Greece.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός, ήταν επιφανειακός και προέρχεται από πολύ γνωστό ενεργό ρήγμα».

    «Ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός. Η αρχική μέτρηση του Γερμανικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου έδειξε 5,9 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 6,0 Ρίχτερ», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας, «το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 10 χλμ. δυτικά της πόλης του Τυρνάβου, στην Λάρισα. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και γι' αυτό τον λόγο έγινε αισθητός και σε αρκετές περιοχές στην Αττική. Εγώ, για παράδειγμα, που ζω στην Αγία Παρασκευή, τον κατάλαβα».

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7,8 χλμ. - κάτι που επεξηγεί και γιατί έγινε αισθητός σε τόσες πολλές περιοχές της χώρας.
Το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 16 χλμ. νότια της Ελασσόνας και 10 χλμ. δυτικά του Τυρνάβου.


https://www.cnn.gr

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.