Σε σκληρή καραντίνα η χώρα



 

Αλλάζει σε πανελλαδικό επίπεδο η λειτουργία του κωδικού «6» στο sms 13033, που χρησιμοποιείται για σωματική άσκηση, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων από το υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη. Παράλληλα, αλλάζει και ο τρόπος χρήσης του αριθμού 2 που αφορά στα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, η μετακίνηση για σωματική άσκηση, πλέον θα επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται με τα πόδια ή ποδήλατο, ενώ όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, θα υπάρχει περιορισμός στην απόσταση ώστε οι πολίτες να μετακινούνται μόνον πλησίον της οικίας τους. Χιλιομετρικός περιορισμός θα υπάρχει και στις μετακινήσεις σε δημόσιες υπηρεσίες.  

Ειδικότερα, οι εν λόγω μετακινήσεις θα μπορούν να γίνονται έως 2 χιλιόμετρα από την διεύθυνση κατοικίας των πολιτών.

Στο 2 και στο 3 όσον αφορά στις τράπεζες η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε όντος οικείου δήμου είτε 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας

Το 6 πεζή η με ποδήλατο, όχι με αυτοκίνητο η μοτοσικλέτα.

Στο 4 τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινήσεις κατά τον έλεγχο ώστε να επιβεβαιώσουν τη σωστή χρήση του sms.

Επίσης, αποφασίστηκε η μετάθεση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 στις 21:00, όπως ισχύει και τις καθημερινές. Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες και θα ισχύσουν από το πρωί της Πέμπτης.

Οι αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά και που ξεπερνούν τα 2.000 τις τελευταίες ημέρες, η βρετανική μετάλλαξη που είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και η έντονη πίεση στο ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική, αποτελούν τις αιτίες που οδήγησαν στις ανακοινώσεις και τα νέα μέτρα.

Τέλος, στο βαθύ κόκκινο κι άρα σε σκληρό lockdown, όπως η πρωτεύουσα, μπαίνουν: η Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα βρίσκονται στο επίπεδο κόκκινο.

Τα μέτρα θα ισχύουν από αύριο 6 η ώρα μέχρι τις 16.

https://www.zougla.gr/

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.