Αλλαγή εκλογικού συστήματος στο Χονγκ-Κονγκ,,Έντονες αντιδράσεις από Ε.Ε, Βρεταννία, Ηπα


 Διαμαρτυρίες από Μ. Βρετανία, ΗΠΑ και ΕΕ στην Κίνα για το Χονγκ Κονγκ

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη με την υπερψήφιση των διατάξεων που αλλάζουν το εκλογικό σύστημα και το κοινοβούλιο στο Χονγκ Κονγκ, από τη Μόνιμη Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου της Κίνας, Μ. Βρετανία, ΗΠΑ και Ε.Ε. εξέφρασαν με διαφορετικούς τρόπους τη δυσαρέσκειά τους.

Η Μ. Βρετανία, μέσω του Υπ. Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, δήλωσε ότι οι αλλαγές αυτές ακυρώνουν στην πράξη την Κοινή Διακήρυξη του 1984 σύμφωνα με την οποία το Χονγκ Κονγκ επέστρεψε στην κινεζική εθνική κυριαρχία το 1997. Παράλληλα, υπονομεύοουν τις ελευθερίες του λαού του Χονγκ Κονγκ και παραβιάζουν τις διεθνείς υποχρεώσεις του Πεκίνου.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εκφράζουν βαθιά ανησυχία για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα του Χονγκ Κονγκ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αψηφά τη "βούληση του λαού του Χονγκ Κονγκ και αρνείται  στους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ μια φωνή της δικής τους διακυβέρνησης". Παράλληλα, σήμερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε την ετήσια μελέτη του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Χονγκ Κονγκ που δείχνει πώς έχει εξελιχθεί η κινέζικη πολιτική απέναντι στην συγκεκριμένη περιοχή. Η μελέτη αυτή, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη για την Κίνα, που κατατάσσει τα όσα γίνονται με τους Ουιγούρους στην περιοχή Σινγιάνγκ ως γενοκτονία, προδιαθέτουν για τις εξελίξεις στις σινο-αμερικάνικες σχέσεις.
 


Η Ε.Ε. απαντά με αύξηση δασμών αντι-ντάμπινγκ στα προϊόντα αλουμινίου

Στο πλαίσιο των ευρύτερων εξελίξεων στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χθες βράδυ αποφάσισε να αυξήσει τους δασμούς αντι-ντάμπινγκ που είχε επιβάλλει στις κινέζικες εταιρείες εξαγωγής προϊόντων αλουμινίου (κυρίως με τη μορφή πλακών, ράβδων και σωλήνων).

Μέχρι χθες, η Κομισιόν είχε επιβάλει δασμούς αντιντάμπινγκ μεταξύ 21,2% και 31,2%. Όμως οι δασμοί αυτοί είναι σημαντικά χαμηλότεροι από τους αντίστοιχους που επιβάλλονται συνήθως και αγγίζουν ποσοστά από 30,4% έως 48,0%. Ύστερα από καταγγελίες που έγιναν πέρσι τον Φλεβάρη από ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εξαγωγή αλουμινίου αλλά και από εταιρείες που χρησιμοποιούν αλουμίνιο σε κατασκευές και ηλεκτρονική, αποφασίστηκε η αύξηση των δασμών γιατί η προηγούμενη πολιτική αντι-ντάμπινγκ δεν είχε καταφέρει να αναστρέψει τις πολύ χαμηλές κινέζικες τιμές στην αγορά προϊόντων αλουμινίου.

Αυτό το μέτρο είναι τροχιοδεικτικό των διαθέσεων της Ε.Ε. να διατηρήσει τελικά την εμπορική συμφωνία CAI αλλά να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους με τους οποίους θα γίνει, πιέζοντας την Κίνα να αποδεχτεί ένα πιο αυστηρό πλαίσιο κανόνων.


https://www.insider.gr

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.