Λέσβος: Φωτιά στο Απολιθωμένο Δάσος στο Σιγρί


Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας στο Σιγρί της Λέσβου, όπου κινδυνεύουν απολιθώματα και στέγαστρα.

Πρώτοι άρχισαν τη μάχη με τις φλόγες οι εργαζόμενοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους, ενώ μετά από λίγο κατέφθασαν και Πυροσβεστικά οχήματα που ξεκίνησαν από την Καλλονή. “Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά με δικά μας μέσα μέχρι να έρθει η πυροσβεστική. Κινδυνεύουν απολιθώματα και στέγαστρα”, δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Διευθυντής του Μουσείου, Νίκος Ζούρος, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.