Α’ Χαιρετισμοί σήμερα χωρίς πιστούς και μεγάφωνα


 Την αντίδρασή της για τις εδώ και καιρό κλειστές εκκλησίες και την αδυναμία των πιστών να παρακολουθήσουν διά ζώσης την Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών (σήμερα) εκφράζει η Ελληνική Λύση.

Εξέδωσε και σχετική ανακοίνωσή:

«Ο Ακάθιστος Ύμνος, οι Χαιρετισμοί στην Παναγία, ένα από τα πιο σημαντικά υμνογραφικά κείμενα της βυζαντινής περιόδου, δεν συνδέεται μόνο με τη θρησκευτική λατρεία, αλλά αποτυπώνει την εθνική πορεία και υπόσταση του Ελληνισμού. Με τις απαράδεκτες αποφάσεις της κυβέρνησης οι Χαιρετισμοί στην Παναγία θα γίνουν πάλι σε κλειστές εκκλησίες, χωρίς πιστούς και μεγάφωνα. Γεγονός που συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, του δικαιώματος απρόσκοπτης άσκησης θρησκευτικών δικαιωμάτων, με πρόσχημα μια πολιτική για την πανδημία, που έχει αποτύχει παταγωδώς. Η Ελληνική Λύση καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει άμεσα τις εκκλησίες, όπως υποχρεούται από το Σύνταγμα της Ελλάδος».

Και αυτό ενώ η κυβέρνηση έχει νομιμοποιήσει τις δημόσιες συναθροίσεις για διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που λαμβάνουν χώρα σχεδόν επί καθημερινής βάσης, χωρίς να υπάρχει καμία συνέπεια στους συμμετέχοντες.

«Αντίθετα, το πρόβλημά τους, ως φαίνεται, είναι με τις εκκλησίες, που θα μπορούσαν να τηρήσουν τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και να λειτουργήσουν χωρίς πρόβλημα. Υπενθυμίζεται ότι κατά το περσινό Πάσχα και την προηγούμενη περίοδο της Σαρακοστής οι ιεροί ναοί ήταν επίσης κλειστοί, με τους πιστούς να μην μπορούν να εκφράσουν το θρησκευτικό τους συναίσθημα εντός αυτών», καταλήγει η Ελληνική Λύση. 


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.