/ Γερμανία: Το πολεμικό πλοίο "Βερολίνο" αποπλέει για τη Μεσόγειο για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

 


 Περίπου 220 Γερμανοί ναύτες ξεκινούν σήμερα το απόγευμα για τη Μεσόγειο προκειμένου να ελέγξουν εάν τηρείται το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ το οποίο έχει επιβληθεί στη Λιβύη. Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αποστολής "Irini"/ "Ειρήνη" τον Νοέμβριο, η Τουρκία εμπόδισε, ασκώντας βέτο, την έρευνα από Γερμανούς. Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ότι υπήρξαν και άλλες δύο ανάλογες περιπτώσεις και το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι εάν επαπειλείται νέο πρόβλημα.

Με σχεδόν πλήρως εμβολιασμένο πλήρωμα, το πολεμικό πλοίο "Βερολίνο" ξεκινά σήμερα για την ευρωπαϊκή αποστολή "Irini"/"Ειρήνη" στη Μεσόγειο. Οι περίπου 220 ναύτες θα φύγουν από τη ναυτική βάση του Βίλελμσχάφεν το απόγευμα (4 μ.μ. τοπική ώρα) και στη συνέχεια θα βρίσκεται εν δράσει για περίπου τέσσερις μήνες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού. Μαζί με Λιθουανούς ναύτες, οι οποίοι θα επιβαίνουν επίσης του σκάφους, θα ελέγχουν φορτηγά πλοία, τα οποία βρίσκονται εν πλω στη Μεσόγειο και κατευθύνονται προς την Λιβύη.

"Το πλοίο είναι έτοιμο για την αποστολή, όλοι είναι υγιείς και έχουν υψηλό φρόνημα. Πάνω από το 90% του πληρώματος αποδέχθηκε εθελοντικά να εμβολιαστεί κατά της Covid-19 πριν από την αναχώρηση. Ένας δεύτερος εμβολιασμός με το εμβόλιο της παρασκευάστριας εταιρείας AstraZeneca θα πραγματοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες εν πλω. Έτσι, το πλήρωμα της φρεγάτας είναι η πρώτη ναυτική μονάδα που ξεκινά για αποστολή στο εξωτερικό έχοντας εμβολιασθεί", δήλωσε ο επικεφαλής της φρεγάτας Στέφαν Κλάτ. Σύμφωνα, πάντως, με εκπρόσωπο του γερμανικού πολεμικού Ναυτικού, πιθανώς δεν θα είναι δυνατή η προσέγγιση στη στεριά κατά το διάστημα αυτό.

Ο πλοίο, μήκους άνω των 170 μέτρων, αναμένεται να φτάσει στην επιχειρησιακή περιοχή στα μέσα Μαρτίου. Στόχοι της αποστολής "Irini"/"Ειρήνη" είναι η σταθεροποίηση της Λιβύης και η υποστήριξη της υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ειρηνευτικής διαδικασίας. Εκτός από το λαθρεμπόριο όπλων, θα αποτρέπει επίσης το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Η τελευταία φορά που συμμετείχε το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό στην επιχείρηση "Irini"/"Ειρήνη" της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

https://www.capital.gr


 ΣΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΠΟΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΦΟΡΑΝΕ Κ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ""ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ""ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΔΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ...ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕς ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΗΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;;;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΗ,,,
ΝΑΤΑΣΑ


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.