Στη Μαριάννα Λάτση σημαντικό ποσοστό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


Επενδυτικό σχήμα της Μαριάννας Λάτση βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε προχωρημένες συζητήσεις ώστε να αποκτήσει σημαντικό ποσοστό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που σήμερα ελέγχει η ολλανδική Reggeborgh Invest. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο ολλανδικός όμιλος εξετάζει την πώληση σημαντικού μεριδίου από το 30,25% που κατέχει στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η μείωση του ποσοστού συνδέεται από στελέχη της αγοράς τόσο με την εμπλοκή της Reggeborgh στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ όπου έχει φουντώσει η διαμάχη για τον έλεγχο της εταιρείας με τους εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκη και Δημ. Μπάκο, αλλά και στο γεγονός πως οι Ολλανδοί έχουν ήδη πετύχει σημαντικές αποδόσεις από την επένδυση στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα και η στήλη «The Big Mouth» του powergame.gr, ο ισχυρός άνδρας της Reggeborgh Χένρι Χόλτερμαν έφτασε χθες με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στην Αθήνα. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Ολλανδού μεγιστάνα το τελευταίο δεκαήμερο κάτι που δείχνει πως οι εξελίξεις στα μέτωπα των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα είναι πυκνές.

Η Reggeborgh μέσω της σχεδιαζόμενης πώλησης ποσοστού στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εκτός από τα σημαντικά κέρδη που θα καταγράψει, θα δώσει και σήμα πως η συμμετοχή της στην εταιρεία είναι καθαρά επενδυτικού χαρακτήρα. Και αυτό γιατί η πλευρά των εφοπλιστών υποστηρίζει πως η συμμετοχή των Ολλανδών στους δύο ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας εγείρει θέματα ανταγωνισμού στην αγορά δημοσίων έργων.

Επιπλέον, η εξέλιξη της υπόθεσης ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν είναι αυτή που προσδοκούσαν οι Ολλανδοί καθώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται νέα γενική συνέλευση, που αυτή τη φορά ζήτησαν οι κ.κ. Καϋμενάκης και Μπάκος, με στόχο την αλλαγή της διοίκησης που μόλις τοποθετήθηκε με στήριξη της Reggeborgh. Πρόσωπα που συνδέονται με τον ολλανδικό όμιλο υποστήριζαν πως η πώληση ποσοστού της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα δώσει και μήνυμα στην αγορά πως η Reggeborgh θα επικεντρωθεί στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ που ετοιμάζεται για σημαντική αύξηση κεφαλαίου.

Ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρης ελέγχει σήμερα το 15,98% των μετοχών.

powergame.gr


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.