Τρομάζει τους Τούρκους το ''Αβερωφ ΙΙ''


Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην Τουρκία από την προσπάθεια στην Ελλάδα δωρεάς στο ΠΝ ενός πολεμικού σκάφους, για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού Στόλου.

Το «Ταμείον  Ελληνικού Στόλου» φιλοδοξεί να μετουσιωθεί αυτή η προσπάθεια σε πράξη με τη δωρεά ενός σύγχρονου πολεμικού πλοίου σε μια περίοδο όπου υπάρχει έντονη η προσπάθεια από πλευράς Τουρκίας για κατάληψη του Αιγαίου.
Πρόκειται για μια προσπάθεια με εμπνευστή τον ευπατρίδη πρόεδρο του ομίλου εταιρειών ΜΗΧΑΝΙΚΗ, Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ο οποίος είχε  αποστείλει και επιστολή στη Βουλή  καλώντας τους 300 σε μια  νέα πανεθνική προσπάθεια για την χρηματοδότηση νέων φρεγατών για τον ελληνικό πολεμικό Στόλο.

Οι Τούρκοι, όμως βλέπουν με καχυποψία (φυσικά) την προσπάθεια αυτή.

Ο αντιναύαρχος ε.α. Cem Gürdeniz, σε ένα μακροσκελέστατο άρθρο του αναφέρεται στην προσπάθεια αυτή, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποκτήσει μια φρεγάτα, καθώς όπως λέει αυτό είναι ένα ενδεχόμενο εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής επιφάνειας των Ελλήνων εφοπλιστών.

Αφού παρουσιάζει όλη την ιστορία απόκτησης του θωρηκτού Αβέρωφ, μέρος της αγοράς  του οποίου χρηματοδότησε με Τα 8.000.000 χρυσές δρχ.  ο Εθνικός ευεργέτης Γεώργιος  Αβέρωφ καταλήγει λέγοντας:

«Λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό της Ελλάδας και την οικονομική κατάσταση που επικρατεί εκεί, μπορούμε να πούμε ότι η δουλειά του νέου συλλόγου, για την συγκέντρωση  δωρεών, είναι πολύ δύσκολη.

Από την άλλη πλευρά όμως, ας υπενθυμίσουμε ότι οι Έλληνες εφοπλιστές είναι από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Αυτοί οι πλοιοκτήτες, οι οποίοι διατηρούν τον πλούτο τους στο εξωτερικό, μπορούν να βρουν χρήματα για τουλάχιστον μία φρεγάτα, χρησιμοποιώντας τους πλούσιους Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ, εάν το αποφασίσουν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το θωρηκτό Αφέρωφ, το οποίο πήρε  ένα προς ένα τα νησιά του Αιγαίου από εμάς, ήταν το δώρο ενός Έλληνα από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου»

Και συνεχίζει ο Cem Gürdeniz λέγοντας:

«Δεν είναι τυχαίο  το γεγονός ότι  ο νέος αυτός  σύλλογος ιδρύθηκε με το όνομα Αφέρωφ  II, το οποίο ακούγεται πολύ άσχημο για εμάς.

Ωστόσο, ας σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι όλες αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες.

Η «Μεγάλη Ιδέα» και τα όνειρα «πλυμένα» με το όραμα  της Κωνσταντινούπολης έχουν ξυπνήσει τον κόσμο, την  ΕΕ και τις ΗΠΑ ότι ο αγώνας σας είναι αγώνες να στήσετε παγίδες στην Τουρκία.

 Αν ο Θουκυδίδης ήταν ζωντανός σήμερα, θα σας έκανε σίγουρα αυτήν την προειδοποίηση.

Εάν πιστεύετε ότι θα περιορίσετε την Τουρκία  στις ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου αγοράζοντας πολεμικά πλοία με δωρεές, συνεχίστε να συλλέγετε δωρεές.

Είμαι σίγουρος όμως ότι τα χρέη σας δεν θα μπορέσετε να ξεπληρώσετε ούτε έως το 2060».

Πέρα από τις γνωστές  τουρκικές πομφόλυγες, η ιδέα και μόνο ενός Αφέρωφ ΙΙ έστω και ως «ταμείον»(!)  προκαλεί στους Τούρκους ανατριχίλα  και ανασύρει  αναμνήσεις από το θυμικό τους  που θέλουν να ξεχάσουν.

Συμπέρασμα: Αποδίδει το έργο του συλλόγου, αρκεί στο  τέλος να μετουσιωθεί αυτή η πράξη σε χειροπιαστό αποτέλεσμα. Τότε ο πανικός τους θα είναι διπλός.

pronews.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.