Θεσσαλονίκη: Απολίθωμα τιτανοχελώνας σε παραλία του Δήμου Θερμαϊκού


Το εντόπισαν εθελοντές της ομάδας Save Your Hood κατά την επιχείρηση καθαρισμού της παραλίας - Χρονολογείται σε δύο έως πέντε εκατομμύρια χρόνια πριν
Οι εθελοντές της ομάδας Save Your Hood Θεσσαλονίκης κατάφεραν να περισυλλέξουν 50 βαρέλια μυδοτροφείων, 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ρόδες, ποδήλατο, πλαστικά μπιτόνια και φελιζόλ αλιείας από την παραλία "ΟΡΜΟΣ ΑΓΓΕΛΩΝ" του Αγγελοχωρίου στον Δήμο Θερμαϊκού, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Όπως έχει αναδείξει επανειλημμένως η Greenagenda.gr, οι μεγάλες ποσότητες πλαστικών βαρελιών, διχτυών και ματαφιών αποτελούν μια σοβαρή περιβαλλοντική απειλή για τις ακτές και το θαλάσσιο οικοσύστημα του Θερμαϊκού.

«Λόγω της ανεξέλεγκτης επιβάρυνσης του Θερμαϊκού και των ακτών του με αυτά τα απορρίμματα τα οποία ξεβράζονται συνεχώς απαιτείται να δοθεί οριστική λύση στο οικολογικό πρόβλημα», τόνισε στη Greenagenda.gr ο Ευάγγελος Μίχος, μέλος της εθελοντικής ομάδας Save Your Hood Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος διοργάνωσης της δράσης.

Μετά τον καθαρισμό που διήρκησε πέντε ώρες οι εθελοντές χρειάστηκε να σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα να περπατήσουν στο μονοπάτι μήκους 35 μέτρων από την παραλία για να ανεβάσουν στην κορυφή της απότομης πλαγιάς τα απορρίμματα που εντόπισαν και συνέλεξαν.Η δράση καθαρισμού, ωστόσο, έκρυβε και μια ευχάριστη έκπληξη. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε το απολίθωμα μιας Τιτανοχελώνας που χρονολογείται πριν από 2-5 εκατομμύρια έτη. Οι Τιτανοχελώνες είναι είδος χερσαίων χελωνών που έζησαν στις ακτές Θερμαϊκού στην περιοχή που εκτείνεται από το Αγγελοχώρι, στην Επανομή, στη Μεθώνη και στον Μακρύγιαλο. Στη δράση συμμετείχε ο ειδικός σε θέματα Γεωλογίας Κώστας Καρπαδάκης.


Δυστυχώς, όμως, οι εθελοντές βρέθηκαν αντιμέτωποι με το δυσάρεστο θέαμα των δυο νεκρών χελωνών που ξεβράστηκαν στη συγκεκριμένη παραλία.

https://www.protothema.gr/

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.