Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό και σε ασθενείς



Θετικά στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξάς, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα κλινικές του νοσοκομείου να κλείνουν, αφού υπήρχε διασπορά του ιού και σε ασθενείς. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό τουλάχιστον 16 νοσηλευόμενοι ασθενείς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλείσει η αιματολογική κλινική του νοσοκομείου, ενώ οι ασθενείς με κορωνοϊό έχουν μεταφερθεί σε άλλους θαλάμους. Οι υγειονομικές αρχές διενεργούν ιχνηλάτηση, τόσο για να καταγράψουν τυχόν νέες μολύνσεις, όσο και για να διαπιστώσουν πώς έγινε η διασπορά στο νοσοκομείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ. Έχουν βρεθεί περί τους 24 εργαζόμενους θετικοί και περί τους 20 νοσηλευόμενους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται ως θετικά κρούσματα στον 6ο όροφο του νοσοκομείου. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Έκλεισαν χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία. Επίσης έκλεισαν η αιματολογική και η μία ογκολογική κλινική.

Όσοι ασθενείς ήταν θετικοί μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο και οι υπόλοιποι ιχνηλατούντα»ι.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλει την διενέργεια τακτικών τεστ στο προσωπικό και σε ασθενείς. Επίσης οι συνοδοί δεν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ.

Επισημαίνει παράλληλα τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό με την διοίκηση του Νοσοκομείου να προσπαθεί χωρίς προσωπικό να ανοίξει τη ΜΑΦ ως ΜΕΘ γενικών περιστατικών 6 κλινών χωρίς προσωπικό.

https://atexnos.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.