Ξαφνική αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Λέσβο


Ξαφνική έξαρση στις νέες αφίξεις προσφυγών και μεταναστών έχουμε το τελευταίο διάστημα στην Λέσβο και κυρίως μετά τον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Αναλυτικά:

Μια βάρκα με περίπου 40 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασε το πρωί του Σαββάτου 27 Μαρτίου στην θαλάσσια περιοχή Παληός της βορειοανατολικής Λέσβου. 

Όλοι τους άνδρες, γυναίκες και παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων.

Είναι η τέταρτη βάρκα που φτάνει στο νησί της Λέσβου από το πρωί της 25ης Μαρτίου. 

Η πρώτη με 53 άτομα έφτασε στην θαλάσσια Τσόνια την περασμένη Πέμπτη το πρωί.

 Άλλη μια βάρκα με 40 επιβαίνοντες έφτασε χθες Παρασκευή κοντά στην Εφταλού. 

Και τέλος μια βάρκα με 26 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασε χθες σε περιοχή της Χαραμίδας.

Στο σύνολο τους μεταφέρθηκαν στις δομές καραντίνας που λειτουργούν στα Μεγάλα Θέρμα και στον Καρά Τεπέ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή (25/03) του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου στην Λέσβο συνολικά βρίσκονται σε διάφορες δομές 8216, από αυτούς οι 6511 διαμένουν στο προσωρινό ΚΥΤ στο Μαυροβούνι της Μυτιλήνης.

lesvospost.com

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.