Γερμανική εφημερίδα για τα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη: «Πολιτική με γκλομπ»


«Το αποτέλεσμα μιας πολιτικής την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πουλά στους συμπατριώτες του ως 'αποκατάσταση της Δημοκρατίας'»

Στα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη και στις εικόνες αστυνομικής βίας στέκεται η αριστερή γερμανική εφημερίδα Junge Welt, σε άρθρο της με τίτλο: «Πολιτική με γκλομπ».

«Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη θυμίζει σε ένα αυξανόμενο αριθμό ηλικιωμένων πολιτών τα χρόνια της χούντας, η οποία επέβαλλε τη πολιτική της με όπλα και αστυνομικά γκλομπ», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα, σύμφωνα με την DW.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «δεν είναι ατόπημα οι ξυλοδαρμοί του σαββατοκύριακου», αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, που όπως αναφέρει, «την πουλά στους συμπατριώτες του ως ‘αποκατάσταση της Δημοκρατίας’».

Γράφει χαρακτηριστικά: «Οι ξυλοδαρμοί από ένστολους το Σαββατοκύριακο στη Νέα Σμύρνη που πυροδότησαν την οργή των κατοίκων δεν είναι σε καμία περίπτωση ατόπημα όπως θέλουν να το παρουσιάζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές. Είναι πολύ περισσότερο το αποτέλεσμα μιας πολιτικής την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πουλά στους συμπατριώτες του ως “αποκατάσταση της Δημοκρατίας”».

Για να καταλήξει σχολιάζοντας και βίντεο που κυκλοφόρησαν ευρέως και αποτυπώνουν την εικόνα της αστυνομικής βίας: «Τα βίντεο από κινητά στη Νέα Σμύρνη δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς ομάδας μοτοσικλετιστών να πλησιάζουν νεαρούς, γυναίκες και άνδρες που συζητούν ειρηνικά. Και όταν οι νεαροί ρωτούν για τον λόγο της αποστολής τους οι αστυνομικοί αρχίζουν να τους ξυλοκοπούν με γκλομπ».

newsbreak.gr


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.