Τέξας ΗΠΑ: Δυο εβδομάδες με άρση μέτρων και τα κρούσματα μειώνονται – Να πώς επιστρέφουν στην κανονικότητα

 


 Από τις 10 Μαρτίου, το Τέξας έχει και επίσημα καταργήσει το μέτρο της μάσκας, με τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη του, Γκρεγκ Άμποτ, να έχει εκδώσει εκτελεστικό διάταγμα για τη χαλάρωση των περιορισμών κατά του COVID-19, αφήνοντας τους όποιους περιορισμούς στη διακριτική ευχέρεια των ιδιωτικών εταιρειών.

Ο κ. Άμποτ είχε προβλέψει ότι η αποτελεσματικότητα της απόφασής του θα φαινόταν από την οικονομική ανάκαμψη, τη μείωση των νοσηλειών, τη συνέχιση των εμβολιασμών και την προληπτική τήρηση κάποιων μέτρων, χωρίς την ανάγκη κυβερνητικών εντολών. Περιορίστηκε έτσι σε συστάσεις, ακολουθώντας το μοντέλο της Σουηδίας, η οποία βασίστηκε στην ατομική ευθύνη των πολιτών, χωρίς τακτικές εξαναγκασμού και περιορισμού των ελευθεριών.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε

Δύο εβδομάδες μετά την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και του πλήρους ανοίγματος της αγοράς, στο Τέξας δεν παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Τουναντίον, τα κρούσματα μειώνονται σταθερά.

Το Υπουργείο Υπηρεσιών Πολιτειακής Υγείας του Τέξας ανήρτησε στο Twitter ένα διάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο παρατηρείται μία επταήμερη πτώση των μέσων καθημερινών κρουσμάτων, εισαγωγών για νοσηλεία και θανάτων λόγω κορωνοϊού σε όλη την πολιτεία.Τη στιγμή της ανακοίνωσης της άρσης των μέτρων, στις 2 Μαρτίου – πριν την επισημοποίησή τους μια εβδομάδα μετά – ο μέσος όρος κρουσμάτων σε χρόνο επτά ημερών ανήρχετο σε 7,259 νέα κρούσματα, σε μία πολιτεία με πληθυσμό 19 εκ. κατοίκους. Μέχρι τις 10 Μαρτίου ο αριθμός μειώθηκε στα 5.350 κρούσματα, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα, στις 24 Μαρτίου έπεσε στα 3.401 κρούσματα.

Αποποινικοποίηση της μη συμμόρφωσης στα μέτρα

Στο διάταγμα του Άμποτ υπάρχει μία οδηγία προς τις κατά τόπους δικαστικές αρχές, σύμφωνα με την οποία, τα όποια μέτρα περιορισμού θα είναι υποχρεωτικά μόνο όταν σημειώνεται αύξηση άνω του 15% στις νοσηλείες σε διάστημα επτά ημερών.

Σύμφωνα με την ίδια οδηγία, «τα τοπικά δικαστήρια δε επιτρέπεται να καταδικάζουν πολίτες για μη εφαρμογή των περιορισμών, ούτε για τη μη χρήση μάσκας».

Τα ίδια και στην πολιτεία του Μισισιπή

Ανάλογη πολιτική έχει ακολουθήσει και το Μισισίπι. Και εκεί μειώνονται τα κρούσματα, καθώς έχει παρατηρηθεί πτώση κατά περίπου 50%, ενώ και οι θάνατοι μετριούνται πλέον σε μονοψήφια νούμερα εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του μήνα και στις δύο αυτές πολιτείες είχαν εμβολιαστεί μόλις 720.607 με μία μόνο δόση του εμβολίου κατά του COVID-19.


https://crashonline.gr/

 

 Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.