ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ- ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΟΣ-ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ


Πρόκειται για παραγωγή του 1987, που μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, «Μικρή Αυλαία» και αποτελεί την τελευταία ηχογράφηση της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην Ελληνική Ραδιοφωνία.

Με φόντο την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Γεώργιος Ρούσσος στο ιστορικό του έργο «Μαντώ Μαυρογένους», δραματοποιεί μία από τις πιο σημαντικές γυναικείες μορφές του ’21. Στο έργο αναπλάθονται τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1815-1832, αρχίζοντας από την προετοιμασία της Επανάστασης έως και την απελευθέρωση του ελληνικού λαού, παράλληλα με την προσωπική ιστορία της ηρωίδας, η οποία από ανήσυχη κόρη του τραπεζίτη και μεγαλέμπορου της Τεργέστης, Νικολάου Μαυρογένη, αναδεικνύεται σιγά-σιγά σε μεγάλη αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.

Μαντώ Μαυρογένους, η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Παίζουν επίσης, οι ηθοποιοί: Αντώνης Αναστασιάδης, Ντόρα Βολανάκη, Κώστας Γαλανάκης, Δημήτρης Ζινέλης, Ντένη Θεμελή, Θάνος Καληώρας, Βασίλης Κανάκης, Γιώργος Κροντήρης, Στέφανος Κυριακίδης, Βίλμα Κύρου, Καίτη Λαμπροπούλου, Γιώργος Λέφας,  Μιχάλης Μητρούσης, Κάκια Παναγιώτου, Θοδωρής Συριώτης, Νικήτας Τσακίρογλου, Τάσος Χαλκιάς.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ...
ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ''ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ -ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ'' ΤΗΣ ΕΡΤ


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.