Δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ



Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, δεκάδες ασθενείς του κορωνοϊού παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ-COVID.

Ειδικά για το «Αγία Όλγα», αναφέρει ότι «αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 12 περιστατικά κορωνοϊού σε ράντζα, ενώ τέσσερεις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις κλινικές εκτός ΜΕΘ.
Για το «ΕΛΠΙΣ» για το οποίο ο κ. Γιαννίκος λέει πως μετατράπηκε σε νοσοκομείο κορωνοϊού χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ανακοίνωση, αναφέρει ότι σήμερα δίνει μία ακόμη κλινική και σύνολο 106 κλίνες για κορωνοϊό.

«Το μόνο που έμεινε είναι η καρδιολογική μονάδα 6 κλινών και η καρδιολογική κλινική 18 κλινών», αναφέρει. Επιπλέον, ο κ. Γιαννίκος κάνει λόγο για κριτήρια επιλογής στη διασωλήνωση των ασθενών. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Την Τετάρτη πέθανε και άλλος διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ στο "Λαϊκό" νοσοκομείο καθώς και μια 82χρονη γυναίκα με κορωνοϊό στο νοσοκομείο ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ, η οποία ήταν διασωληνωμένη 6 ημέρες εκτός ΜΕΘ. Ένας ακόμη 83χρονος βρίσκεται διασωληνωμένος 9 ημέρες εκτός ΜΕΘ στη ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟ. Έγκλημά τους, ότι λόγω μεγάλης ηλικίας, τούς τρώνε τα κριτήρια επιλογής για ΜΕΘ».

Δραματική περιγράφει την κατάσταση και στο Κρατικό της Νίκαιας όπου «ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με κορωνοϊό χρειάζονται διασωλήνωση, ωστόσο το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ-COVID το νοσοκομείο Νίκαιας και παραμένουν τα περιστατικά επί ημέρες σε κοινούς θαλάμους και χάνουν τη ζωή τους. Τώρα είναι 11».

Kαταγράφοντας τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:
 Ένας στο ΚΑΤ, πέντε στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, τέσσερεις στο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ, τέσσερις στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, τέσσερις στο ΕΛΠΙΣ, ένας στη ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟ, έντεκα στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, τρεις στο ΤΖΑΝΕΙΟ, ένας στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ, πέντε στο ΛΑΙΚΟ, τρεις στο ΘΡΙΑΣΙΟ, εννιά στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ένας στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ.

Όσον αφορά την πληρότητα στις ΜΕΘ:

ΚΑΤ: 51 ΣΤΑ 51.
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 ΣΤΑ 9
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 25 ΣΤΑ 25
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 ΣΤΑ 16
ΕΡΥΘΡΟΣ: 19 ΣΤΑ 20
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 58 ΣΤΑ 58
ΣΩΤΗΡΙΑ: 84 ΣΤΑ 84
ΕΛΠΙΣ: 6 ΣΤΑ 6
ΝΙΜΙΤΣ: 6 ΣΤΑ 6
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 16 ΣΤΑ 16
ΤΖΑΝΕΙΟ: 9 ΣΤΑ 9
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ΣΤΑ 12
ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ΣΤΑ 17
ΑΤΤΙΚΟ: 40 ΣΤΑ 45




Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.