Σιώπησε το Μαξίμου για την διάκριση της Φωτεινής Παζαρτζή. ΓΙΑΤΙ;;;


Η τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα με την εκλογή της κας Φωτεινής Παζαρτζή, καθηγήτριας του διεθνούς δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Προέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ, προκάλεσε παγωμάρα στο Μαξίμου.
Θα αναρωτηθείτε βέβαια, πως μία τέτοια ιστορική διάκριση για την Ελλάδα είναι δυνατόν να προκαλέσει δυσφορία στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Λογικό. Και όμως ισχύει. Ενδεικτικό το ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβγαλε ανακοίνωση για την …αποτυχία της Άννας Διαμαντοπούλου, δεν είπε όμως μία κουβέντα για αυτή την τεράστια επιτυχία για την πατρίδα μας, με την εκλογή της Φωτεινής Παζαρτζή σε μία κορυφαία θέση παγκοσμίως.

Εδώ λοιπόν αποκαλύπτεται το τοξικό περιβάλλον που έχει συγκεντρωθεί γύρω από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον παρασέρνει σε ολέθρια λάθη τα οποία πιθανόν να έχουν εξίσου ολέθριες συνέπειες. Είναι το ίδιο περιβάλλον που τον έπεισε για την επιλογή της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, για την απαράδεκτη διαχείριση με τα εθνικά θέματα, τα θέματα οικονομίας κλπ.

Η Φωτεινή Παζαρτζή
Αριστεία ή αισχρή αναξιοκρατία;

Διαβάστε λοιπόν μία αληθινή, ελληνική ιστορία αναξιοκρατίας . Προ μηνός εκρίθη ποιο θα είναι το πρόσωπο του νέου Ελληνα δικαστή στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το περίφημο ΕΔΑΔ. Ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει στην αρχή ο Μιχάλης Πικραμένος, σύμβουλος Επικρατείας με άριστες σχέσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γιάννης Κτιστάκις, μέλος ΔΕΠ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών Φαίη Παζαρτζή.

Στον τελικό που θα έκρινε ποιος θα διαδεχθεί τον αποχωρούντα Αλέξανδρο Σισιλιάνο προκρίθηκαν τελικώς οι κυρία Παζαρτζή και ο κύριος Κτιστάκις (φωτό). Η διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης προέβλεπε δύο φάσεις: την επιστημονική αξιολόγηση των δύο από επιτροπή σοφών και την ψηφοφορία «υπόδειξη» προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου από ειδικό εκλεκτορικό σώμα 12 βουλευτών, στο οποίο αυτονοήτως δεν συμμετείχαν Ελληνες. Το πόρισμα της επιτροπής σοφών ανέδειξε με διαφορά την υποψηφιότητα της κυρίας Παζαρτζή για τη θέση του δικαστή, ενώ χαρακτήρισε την έτερη υποψηφιότητα «οριακή» από πλευράς προσόντων. Ωστόσο, όλα ανετράπησαν στην ψηφοφορία. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στήριξε τον αντίπαλο της κυρίας Παζαρτζή, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων το πόρισμα της επιτροπής σοφών, ενώ συνέβη και κάτι περίεργο: Σοσιαλδημοκράτες βουλευτές δέχθηκαν ανώνυμο μήνυμα στο κινητό τους -μεταξύ άλλων και Κύπριοι-, που χαρακτήριζε την κυρία Παζαρτζή «ακροδεξιά» και εισηγείτο την καταψήφισή της. Πράγμα το οποίο συνέβη! Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Η διακεκριμένη καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών, αν και είχε όλα τα προσόντα να γίνει δικαστής του ΕΔΑΔ, δεν έγινε. Υπερίσχυσαν οι αθλιότητες. Το πρόσωπο που προεκρίθη για τη θέση της δεν έχει σημασία. Οποιος και αν ήταν απέναντί της, η ελληνική κυβέρνηση θα την πολεμούσε, γιατί αυτό που μετρούσε για εκείνη ήταν πως είναι σύζυγος του καθηγητή Φλογαΐτη και φίλη από τα φοιτητικά χρόνια του Προκόπη Παυλόπουλου. Εγκλημα καθοσιώσεως!

Επιλογή – ράπισμα για το Μαξίμου

Αυτή η ιστορία αναξιοκρατίας και «αριστείας» εκθέτει βάναυσα το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός είναι και ο λόγος που σιωπά και δεν εξέδωσε ούτε δύο γραμμές συγχαρητήριας ανακοίνωσης.

Την περιπέτεια της κυρίας Παζαρτζή λοιπόν, έμαθε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κύριος Γκουτέρες από τον φίλο του, καθηγητή και Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Πορτογαλία κύριο Ντε Σοόυζα. Ο οποίος συνδέεται με στενή φιλία και εκτίμηση με τον τέως Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Και αποφάσισε τι; Να εξευτελίσει την ελληνική κυβέρνηση. Ο κύριος Γκουτέρες συνέβαλλε  προχθές ώστε η κυρία Παζαρτζή να εκλεγεί ομόφωνα και πανηγυρικά από 98 κράτη ως πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Με απόλυτη ομοφωνία!

Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν για τα δεινά που μας βρίσκουν. Όλα έχουν μια εξήγηση.


newsbreak.gr

Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.