Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Ερντογάν: Περισσότερα χρήματα για το προσφυγικό ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος


Τη θέση ότι «η Τουρκία εξακολουθεί να τηρεί εποικοδομητική στάση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο» υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε την Κυριακή με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, το προσφυγικό, τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε σε επικαιροποίηση της συμφωνίας του προσφυγικού, λέγοντας πως η χώρα του ήδη φιλοξενεί εκατομμύρια προσφύγων από τη Συρία, ενώ ζήτησε περαιτέρω τεχνική και οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ, με σκοπό την εθελοντική επιστροφή των προσφύγων στη Συρία.

Σε ό,τι αφορά την Λιβύη, ο κ. Ερντογάν είπε στην κυρία Μέρκελ ότι αναμένει την άμεση ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης της χώρας αυτής.

CNN.GR


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.