Τι σηματοδοτεί η πτώση του Bitcoin κάτω από τα 51.000 δολάρια


Τί σηματοδοτεί η «πτωτική τάση» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων; Το Bitcoin έπεσε κάτω του (ψυχολογικού ορίου) των 51.000 δολαρίων (στα 50.440 δολάρια στις 11:55 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης) σημειώνοντας μείωση 10.000 δολαρίων από την τιμή ρεκόρ των 61.742 δολαρίων, στην οποία έφτασε νωρίτερα τον Μάρτιο.

Κάποιοι αναλυτές, όπως ο Μπενουά Κερέ της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, διαβλέπει στη μεταβλητότητα του κρυπτονομίσματος, την αδυναμία μου να λειτουργήσει ως νόμισμα.

H Μπλάιθ Μάστερς της Motive Capital (πρώην αναλύτρια της JP Morgan Chase) θεωρεί πως το κρυπτονόμισμα παραμένει κυρίως «όχημα κερδοσκοπίας».

Εκτιμούν ότι μπορούμε πλέον να μιλήσουμε για πτωτική τάση», σύμφωνα με τον Τζούλιους ντε Κέμπενερ της StockCharts.com, παρά τη μικρή άνοδο που είχε πάλι το κρυπτονόμισμα την Τετάρτη.

Όταν σε μία σειρά από tweets, ο Έλον Μασκ της Tesla ανακοίνωσε πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα αποδέχεται κρυπτονομίσματα για τις αγορές των μοντέλων της.

Οι εκτιμήσεις αυτές, βλέπουν μία γενικότερη στροφή της αγοράς προς την πραγματική οικονομία, διαβλέποντας σταδιακή επιστροφή (στις ΗΠΑ, όχι στην Ευρώπη) σε μία κανονικότητα χάρη στην εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού. Και μακριά από τις μετοχές της τεχνολογίας.

Λήξη αγορών Options στο ανταλλακτήριο Deribit
Άλλοι πάλι, αποδίδουν την πτώση στη λήξη πολλών αγορών options. Έχουμε, τονίζουν τη μεγαλύτερη λήξη αγορών options συνολικής αξίας 6 δισ. δολαρίων, με την πλειοψηφία αυτών στο ανταλλακτήριο Deribit. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο με τη λήξη σχεδόν 4 δισ. δολαρίων.

Επίσης εκτιμάται πως η τρίτη έκδοση του πρωτοκόλλου Uniswap, ενός από τα μεγαλύτερα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, που θα κυκλοφορήσει το Μάιο, θα πυροδοτήσει νέο ράλι τιμών.

Το γεγονός πως μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, όπως η Goldman Sachs έχουν καταθέσει αίτηση για fund σε bitcoins ΕΤF, θεωρείται ακόμη ένας λόγος να επιστρέψει το κρυπτονόμισμα σε υψηλότερες τιμές.

powergame.gr


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.