Προσωρινή αναστολή του εμβολίου της AstraZeneca στη Δανία.


Η Εθνική Αρχή Δημόσιας Υγείας της Δανίας δεν επιβεβαιώνει ότι οι περιπτώσεις θρομβώσεων συνδέονται με το εμβόλιο της αγγλο-σουηδικής εταιρείας, ζήτησε όμως από τις περιφέρειες της χώρας να αναστείλουν τους εμβολιασμούς μέχρι να υπάρξει νέα αξιολόγηση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.
"Τόσο εμείς όσο και ο Οργανισμός Φαρμάκων της Δανίας κληθήκαμε να απαντήσουμε σε αναφορές πιθανών σοβαρών παρενεργειών, τόσο από τη Δανία όσο και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες", δήλωσε ο διευθυντής της Εθνικής Αρχής Υγείας της χώρας, Σόρεν Μπρόστρομ.


Την περασμένη εβδομάδα η Αυστρία είχε επίσης διακόψει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τον θάνατο μιας 49χρονης νοσηλεύτριας που υπέκυψε σε «σοβαρές διαταραχές πήξης του αίματος».
Έξι ακόμη ευρωπαϊκές χώρες σταμάτησαν τη χρήση της συγκεκριμένης παρτίδας εμβολίων από την AstraZeneca, ανέφεραν οι δανικές αρχές, όπως γράφει η Deutsche Welle. Aνάμεσά τους η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία και το Λουξεμβούργο.


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει, επί του παρόντος, καμιά ένδειξη ότι ο εμβολιασμός είχε αυτές τις συνέπειες, που δεν συγκαταλέγονται στις αναφερόμενες παρενέργειες συγκεκριμένου εμβολίου.


Η AstraZeneca τονίζει ότι οι δόσεις των εμβολίων της υπόκεινται σε αυστηρούς και ενδελεχεις ποιοτικούς ελέγχους. «Δεν έχουν επιβεβαιωθεί σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες που να σχετίζονται με το εμβόλιο» τόνισε.


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.